Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Einde seizoen na 2 2 gelijkspel in derby

Einde seizoen na 2-2 gelijkspel in derby

FC Eindhoven heeft zich niet weten te plaatsen voor de Jupiler Play-Offs. In het eigen Jan Louwers Stadion speelden de Blauw-Witten met 2-2 gelijk tegen rivaal Helmond Sport. Ook door de puntendeling in Maastricht tussen MVV Maastricht en RKC Waalwijk was een gelijkspel tegen Helmond Sport niet genoeg. FC Eindhoven eindigt het seizoen op de elfde plaats.

 

Het Brabantse onderonsje kenmerkte zich in de beginfase met veel aanvallend voetbal. Beide elftallen wilden vol voor de overwinning gaan en kregen in de eerste tien minuten ook wat mogelijkheden. Na bijna een kwartier spelen werd de in vorm verkerende Rai Vloet diep gestuurd, ogenschijnlijk aangetikt door doelman Van Gassel, maar arbiter Martens wuifde het incident weg. In de tegenstoot werd een Helmondse voorzet binnengekopt door Jordy Thomassen. De gastheren namen hierdoor al vroeg in de wedstrijd de leiding.
FC Eindhoven moest in de achtervolging, maar had moeite om zich door de Helmondse defensie te wringen.
Na ruim 20 minuten had Rai Vloet van dichtbij de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd geblokt. Het spel golfde na de openingstreffer op en neer. Zowel FC Eindhoven als Helmond Sport kregen kansen op een doelpunt. Dit doelpunt viel na half uur spelen wel. Leonardo schoot de bal hard onder doelman Stijn van Gassel door en trok de stand gelijk. Het betekende het eerste doelpunt voor Leonardo in Eindhovense dienst.
Na een corner van Helmond Sport pakte Ruud Swinkels de bal simpel uit de lucht en wierp deze op de vrijstaande Mart Lieder. De spits trok de bal vanaf de achterlijn voor en zag Vandeputte met een loepzuivere kopbal de 2-1 aantekenen. Met deze stand zochten beide elftallen vervolgens de kleedkamers op.

 

In de tweede helft joeg FC Eindhoven direct op de derde treffer. Leonardo ging goed door op de achterlijn, maar zijn voorzet werd gekeerd door doelman Van Gassel.
Een kleine tien minuten na rust werd een derde Eindhovense treffer afgekeurd wegens buitenspel.
Na een uur spelen kreeg FC Eindhoven randje zestien meter een vrije trap te nemen. Aanvoerder en specialist Van den Buijs ging achter de bal staan en krulde deze maar rakelings over.
Helmond Sport kreeg enkele minuten later middels een vrije trap de mogelijkheid op de 2-2, maar Ruud Swinkels was attent genoeg om de bal tot corner te verwerken. Rai Vloet kreeg vervolgens op zijn beurt weer de kans op de 3-1, maar de Helmondse goalie was een sta in de weg.
Daarna was Vloet weer dichtbij een doelpunt, maar zijn volley belandde in het zijnet. Vijf minuten voor het eindsignaal kwamen de Helmonders langszij. Nadat Mart Lieder kort daarvoor een grote kans had gemist op de 3-1, maakte Gillian Justiana gelijk. In de dying seconds van het duel vond er een scrimmage plaats voor het vijandelijke doel van Helmond, maar de bal ging echter niet over de doellijn. Het duel bleef steken op 2-2.
De Blauw-Witten wisten zich daardoor niet te verzekeren van deelname aan de Jupiler Play-Offs.

 

FC Eindhoven - Helmond Sport 2-2 (2-1) 14. Jordy Thomassen 0-1, 27. Leonardo 1-1, 37. Jari Vandeputte 2-1, 87. Gillian Justiana 2-2. Scheidsrechter: Richard Martens. Gele kaart: Kyle de Silva, Fries Deschilder (FC Eindhoven), Robert van Koesveld (Helmond Sport). Aantal toeschouwers: 3620.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Loof, Van den Buijs, Gunst; Deschilder, Vloet; Vandeputte, Lieder, Leonardo (79. Uiterloo), Da Silva (75. Swinnen).
Helmond Sport: Van Gassel; Verkennis, Warmolts (46. Fecunda), Van Koesveld, Justiana; Strijbosch, Eisden, Thomassen;  Hiwat, Ten Den (75. Van Lankveld), Zeldenrust (62. Van Heugten).

 

Fotografie: Johan Manders & Mark van Schijndel