Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Effectiever fc volendam schakelt fc eindhoven uit 1 1

Effectiever FC Volendam schakelt FC Eindhoven uit: 1-1

FC Eindhoven is uitgeschakeld in de Jupiler Play-Offs door FC Volendam. In een wedstrijd waar FC Eindhoven domineerde in het eerste uur en behoorlijk wat mogelijkheden had, schoot Brandley Kuwas de uitploeg naar de winst. De tegentreffer van keeper Tom Muyters viel pas in de laatste minuut.


De druk van de thuisploeg was in de beginfase immens. Dat leverde direct een kans op voor Branco van den Boomen. Zijn schot ging echter net naast. Enkele minuten later had het ook aan de andere kant raak kunnen zijn, Ludcinio Marengo passeerde Timothy Durwael en schoot op de paal. In de 10de minuut zette Branco van den Boomen Anthony van den Hurk alleen voor het doel, maar Theo Zwarthoed pakte de bal uitstekend. Een minuut later een identieke situatie, nu kreeg Roald van Hout de kans. Weer was de doelman van FC Volendam op tijd om in te grijpen. Een spectaculaire beginfase in een bomvol Jan Louwers Stadion.


FC Eindhoven probeerde verder door te drukken, waardoor het team van Jean-Paul de Jong vooral op de helft van de tegenstander speelde. Het leverde pas net voor rust weer een kans op. Jens van Son verlengde een voorzet met de hak, keeper Theo Zwarthoed greep weer in. Daardoor was de ruststand was 0-0.


Direct na rust was daar de kans voor Fries Deschilder. Jens van Son stapte over de bal heen en de nummer ‘10’ kon de bal echter niet achter Theo Zwarthoed krijgen. FC Eindhoven ging met de strijdwijze door, hoe ze de eerste helft speelde. Een voorzet van Maxime Gunst werd ingekopt door Roald van Hout. En daar was keeper Theo Zwarthoed weer , hij tikte de bal net naast de goal. De bal leek er niet in te willen.
En dan gelden de voetbalwetten. Als je zelf niet scoort, valt die aan de andere kant. In de 60ste minuut scoorde Brandley Kuwas de 0-1. Een fikse tegenvaller. Maar de Blauw-Witten gingen door, een kans van Anthony van den Hurk werd net van de lijn gehaald. Tom Boere en Torino Hunte werden erin gezet voor extra power in de voorhoede. Het bleek niet te helpen. FC Volendam hield het achterin goed dicht en FC Eindhoven had weinig geluk in de eindpass. De enige grote kans was nog voor FC Volendam, die werd gepakt door Tom Muyters. Tom Muyters ging met de laatste hoekschop nog mee en maakte nog de gelijkmaker. Dat mocht niet baten. Het publiek in het uitverkochte Jan Louwers Stadion ging na 95 minuten teleurgesteld naar huis, het seizoen voor de Blauw-Witten is ten einde. ‘You’’ll never walk alone’ was te horen, het team liep nog een laatste ereronde. Een verdiende ereronde.

 

Hans de Koning: "Ik ben een gelukkig mens. Het is niet niks om een geweldige ploeg als FC Eindhoven te verslaan. De eerste helft was een storm van FC Eindhoven. We hadden een strijdplan, maar de druk was groot. De keeper hield ons in de race. FC Eindhoven moest meer risico’s nemen. De 0-1 was een grote ontlading. FC Eindhoven was voetballend de betere, maar wij hebben dat goed bestreden."


Jean-Paul de Jong: "Felicitaties aan FC Volendam. Het was een fantastisch vol stadion, goede sfeer. De groep was gretig. We wisten dat we weer kansen zouden creëren. De mogelijkheden hebben we niet succesvol afgerond, dat heeft ons de das omgedaan. Na de 0-1 waren we zoekende, we brachten twee frisse spelers in. Meer kracht naar voren, maar veel spelers gingen uit hun positie lopen. Een aantal spelers van dit team gaat ooit op een hoger niveau spelen, ik ben trots dat ik hier mijn trainerscarrière kon starten."


FC Eindhoven - FC Volendam 1-1 (0-0) 70. Brandley Kuwas 0-1, 90+4. Tom Muyters 1-1. Scheidsrechter: Dennis Higler. Gele kaart: Norichio Nieveld, Branco van den Boomen (beiden FC Eindhoven), Tom Overtoom, Jermano Lo Fo Sang (beiden FC Volendam). Aantal toeschouwers: 5117

FC Eindhoven: Muyters; Durwael, N'Toko, Nieveld, Gunst; Van Son, Deschilder, Van den Boomen; Van Hout (63. Hunte), Van den Hurk (63. Boere,), Sleegers (89 Beekmans).
FC Volendam: Zwarthoed; Akouili, Schilder, Schouten, Lo Fo Sang; Evers, Overtoom (78. Van Kippersluis), Fafiani; Marengo, Brands, Kuwas (88. Genridge Pryor).

 

Fotografie: Mark van Schijndel