vrijdag 28 april 2017

• Effectief sparta rotterdam verslaat fc eindhoven 3 0

Effectief Sparta Rotterdam verslaat FC Eindhoven: 3-0

FC Eindhoven heeft de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 3-0 verloren. Vlak vóór en vlak na de rust werd de wedstrijd beslist door de thuisploeg, terwijl het team van Mitchell van der Gaag de wedstrijd onder controle leek te hebben.

In de openingsfase ging het flink op en neer. Beide ploegen kregen mogelijkheden. Anthony van den Hurk kreeg namens FC Eindhoven vooral de kansen. Na vijf minuten kreeg hij een uitstekende steekpass van Thomas Horsten, maar de kopbal van de spits eindigde in de handen van keeper Roy Kortsmit. De grootste kans voor Van den Hurk was in de 33ste minuut. Een prachtige aanval via Thomas Horsten en Fries Deschilder zorgde voor een 1-op-1 kans van Van den Hurk. Er zat echter te weinig kracht achter het schot waardoor Kortsmit kon redden. FC Eindhoven had bijna de gehele eerste helft de controle, maar wist de kansen niet af te maken. Geheel tegen de verhouding in kwam Sparta Rotterdam net voor rust op voorsprong. Een indraaiende vrije trap werd ingekopt door Loris Brogno.

Na rust was FC Eindhoven niet scherp en meteen stond Paco van Moorsel alleen voor de goal. Hij maakte de kans direct af en zette de Spartanen op een 2-0 voorsprong. En daar bleef het niet bij op Het Kasteel. In de 51ste minuut kwam Thomas Verhaar vanaf rechts naar binnen en met een schuiver passeerde hij doelman Ruud Swinkels. Zes minuten na rust leek de wedstrijd beslist te zijn.

De avond werd nog erger voor de Eindhovenaren. FC Eindhoven wisselde aanvallend door Christopher Mandiangu en Anil Koç erin te zetten, maar het team kwam met tien man te staan door een tweede gele kaart van Chiró N’Toko. Milan Massop werd er daarom ingezet voor Jari Vandeputte. Wat restte, was de schade beperkt houden. Dat lukte enigszins, Sparta Rotterdam werd nauwelijks gevaarlijk meer. FC Eindhoven kon daarentegen met tien man geen vuist meer maken. Zo eindigde de wedstrijd in 3-0.

Mitchell van der Gaag: ‘’We waren de eerste helft heer en meester. Maar, het voetbal is meer dan dat. Na de 1-0 achterstand is er niets aan de hand, maar in de vijf minuten na rust geven we het weg. In de tweede helft begonnen we te mat. Nadat N’Toko rood kreeg, was het een kwestie van tegenhouden.’’

Sparta Rotterdam – FC Eindhoven 3-0 (1-0)    43. Loris Brogno 1-0  46. Paco van Moorsel 2-0  51. Thomas Verhaar 3-0

Gele kaarten: Mart Dijksta (Sparta Rotterdam), Tibeau Swinnen (FC Eindhoven)
Rode Kaart: Chiró N’Toko (2x geel)