Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Effectief fc eindhoven wint eindelijk weer in oss 0 4

Effectief FC Eindhoven wint eindelijk weer in Oss: 0-4

FC Eindhoven heeft vrijdagavond in Oss de derde overwinning op rij geboekt. Door doelpunten van Anthony van den Hurk, Christopher Mandiangu, Fries Deschilder en Tom van Imschoot won FC Eindhoven met 0-4 van FC Oss.

De Blauw-Witten begonnen de wedstrijd met een op 3 plaatsen gewijzigd basisteam ten opzichte van de wedstrijd tegen Almere City FC. Chiró N’Toko, Maxime Gunst en Thomas Horsten moesten de wedstrijd in Oss aan zich voorbij laten gaan door blessures.

FC Eindhoven had het in het eerste kwartier zichtbaar moeilijk,  het eerste echte wapenfeit was dan ook voor de Ossenaren. Het was Felitiano Zschussen die in de 6e minuut alleen op doelman Ruud Swinkels af mocht gaan, hij schoot de bal echter net naast. Vijf minuten later was FC Oss voor de tweede keer gevaarlijk, Jochem Janssen schoot vanaf links in het zijnet van het doel.  Tegen de verhouding in kwamen de Blauw-Witten in de 14e minuut op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Roald van Hout aan de rand van de 16 werd vrij ingekopt door Anthony van den Hurk. Alweer het vierde doelpunt van het seizoen voor de spits.

Vijf minuten na de 0-1 moest Van den Hurk noodgedwongen worden gewisseld vanwege een blessure, hij werd vervangen door Christopher Mandiangu. FC Eindhoven kreeg na de openingstreffer meer grip op de wedstrijd en dat leidde in de 33e minuut tot de tweede kans voor FC Eindhoven, met een goede pass werd Christopher Mandiangu de diepte ingestuurd. Zijn schot werd gekeerd door Keeper Nick Hengelman. In de tegenaanval van FC Oss was het Fatih Kamaci die oog-in-oog met Ruud Swinkels kwam, laatstgenoemde keerde de inzet van Kamaci met de voeten. FC Oss werd voor rust nog een keer gevaarlijk. in de 41e minuut was het Fatih Kamaci die na een ingestudeerde corner met een volley vanaf de rand van de 16 knap inschoot, Ruud Swinkels voorkwam met een goede redding een doelpunt voor FC Oss. De ruststand was dan ook 0-1.

De eerste kans na rust was voor FC Eindhoven, Milan Massop stoomde op vanaf de linkerkant maar schoof de bal voorlangs. In de 54e minuut moest FC Eindhoven noodgedwongen zijn tweede wissel toepassen, Ivo Rossen kwam na een ongelukkige val hard terecht op het veld. Hij werd vervangen door de debuterende Wouter Verstraaten.

In het eerste kwart van de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, het spel speelde zich weer voornamelijk af op het middenveld. In de 64e minuut werd de eerste kans voor FC Eindhoven in de tweede helft meteen verzilverd door Christopher Mandiangu. De Duitser schoot de bal met een mooie boog in de verre hoek. De gevaarlijkste man aan de kant van de Ossenaren was wederom Kamaci, in de 69e minuut kreeg hij de kans op de aansluitingstreffer. Hij raakte de bal echter niet goed waardoor Ruud Swinkels redding kon brengen. FC Oss ging wat meer vooruit drukken richting het doel van FC Eindhoven. Meer dan wat kleine speldenprikken leverde dit niet op. Tien minuten voor tijd werd FC Oss gevaarlijk. Na een afgeslagen voorzet kwam de bal voor de voeten van Seku Conneh, die van dichtbij de bal net naast het doel schoot. Het rendement van FC Eindhoven was deze wedstrijd zeer hoog. Ook de tweede kans in de tweede helft voor de Blauw-Witten was meteen raak. Een prachtig schot van Fries Deschilder op de rand van de zestien belandde  in de kruising. De volgende aanval was het weer raak, een schot van van Imschoot betekende de 0-4 voor FC Eindhoven. Verder dan een schot in het zijnet kwam FC Oss niet meer. Dit was ook meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

FC Oss-trainer Reinier Robbemond:

Voor ons was het een zeer teleurstellende avond. De hele eerste helft zijn wij de betere ploeg, we kunnen goed onder de druk van FC Eindhoven uit spelen. We hadden 3 á 4 kansen en zaten goed in de wedstrijd. Dan krijg je een vrije trap tegen waaruit zij de 0-1 maken. De tweede helft gingen we nog optimistischer spelen, om iets proberen te forceren. De kansen worden gecreëerd, maar niet binnen geschoten. Het belangrijkste woord van de avond is dan ook: Efficiëntie. Ik zal niet zeggen dat wij recht hadden op de overwinning, maar we hadden er zeker meer uit moeten halen.

Mitchell van der Gaag:

Op de eerste plaats wil ik een groot compliment maken naar mijn ploeg. Voetballend was dit een van minst goede wedstrijden. Qua voetbal hebben we niet gedaan wat we dit seizoen verwachten. Maar een compliment voor de mentaliteit en  bereidheid van de ploeg om voor elkaar te werken. Als mensen alleen de uitslag zien, zullen ze denken dat FC Oss van de mat is gespeeld. Dat is niet zo. Na de 0-1 is het alles of niet voor FC Oss. Dan is het wachten op het doelpunt voor FC Oss of op de ruimte voor ons. Dan maken wij de doelpunten. Het is geflatteerd, maar de eerste uitoverwinning is bezig. Ik heb begrepen dat het lang geleden is dat FC Eindhoven hier heeft gewonnen, dus dat is mooi voor de club.

FC Oss - FC Eindhoven 0-4 (0-1) 15. Anthony van den Hurk 0-1, 64. Christopher Mandiangu 0-2, 83. Fries Deschilder 0-3, 85. Tom van Imschoot 0-4. Scheidsrechter: Erwin Blank. Gele kaart Jochem Jansen (FC Oss), Christopher Mandiangu, Wouter Verstraaten (beiden FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 1679.

FC Oss: Hengelman; Jansen, Ket, Stuij van den Herik, Van der Sluijs; Kamaci, Van den Ouweland, Roshanali (59. Conneh); Bakx, Zschusschen, De Vogel (63. Van der Venne).

FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, Van den Buijs, Rossen (58. Verstraaten), Massop; Swinnen, Deschilder (89. Caenepeel), Van Imschoot; Van Hout, van den Hurk (21. Mandiangu), Vandeputte.

Fotografie: PRO SHOTS / Toin Damen