zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Eerste thuisduel eindigt in nipt verlies

Eerste thuisduel eindigt in nipt verlies

Vrijdagavond 24 augustus 20.00 uur was het dan eindelijk zo ver. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen stond op het programma voor FC Eindhoven. De Blauw-Witten kregen koploper Go Ahead Eagles op bezoek. Ondanks de goede kansen voor FC Eindhoven eindigde de wedstrijd in een nipte 1-2 nederlaag. Voor FC Eindhoven scoorde debutant Marcelo Lopes. Voor Go Ahead Eagles kwamen Istvan Bakx en Richard van der Venne op het scorebord.


Na een aftastend begin van beide ploegen kreeg aanvoerder Branco van den Boomen de eerste grote kans van de wedstrijd. Hij probeerde het ineens vanuit een vrije trap van grote afstand. Zijn inzet eindigde net langs de paal in het zijnet. In de tegenstoot kwam direct het eerste gevaar van de bezoekers uit Deventer. De inzet van buitenspeler Jaroslav Navratil werd goed verwerkt door de verdediging van FC Eindhoven. 
In de zeventiende minuut kreeg Go Ahead Eagles een vrije trap op de rand van de zestien na een overtreding van Karim Essikal. Istvan Bakx promoveerde de vrije trap met een lage bal in de linkerhoek tot doelpunt. 
Vijf minuten later kreeg FC Eindhoven een goede kans. Nadat Elton Kabangu goed de achterlijn haalde schoot Branco van den Boomen de bal wild over. 

In de 32e minuut dacht een gedeelte van het Eindhovense publiek dat de 1-1 gemaakt werd door Marcelo Lopes. De treffer werd geannuleerd nadat de assistent-scheidsrechter buitenspel constateerde bij Elton Kabangu, die de voorzet gaf. 
Een minuut later konden de Blauw-Witten in het Jan Louwers toch op de banken gaan staan. Debutant Marcelo Lopes kopte de bal goed binnen na een voorzet van aanvoerder Branco van den Boomen. 
Een tijdje later kregen de Eindhovenaren zelfs de kans op de 1-2. In de 38e minuut zette Karim Essikal de deze wedstrijd in de spits spelende Alvin Daniels met een prachtige pass een op een met de keeper. Alvin Daniels miste de opgelegde kans. Aan de andere kant mocht Thomas Verheydt in de 41e minuut vrij uithalen na een goede aanval. Deze kans was niet aan Verheydt besteed; hij schoot naast. In de 45e minuut kreeg de ploeg uit Deventer een opgelegde kans op de 1-2. Swinkels wist met een prachtige redding te voorkomen dat Istvan Bakx zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. 


Nadat beide ploegen uit de kleedkamer waren gekomen was de eerste kans van de tweede helft voor FC Eindhoven. Elton Kabangu kreeg een grote kans om zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. Hobbie verhulst keerde zijn inzet echter uitstekend. 
In de 55e minuut scoorde Richard van der Venne op aangeven van de uitstekend spelende Istvan Bakx de 1-2. Aan deze goal ging een prachtige aanval vooraf over verschillende schijven van Go Ahead Eagles. 
Acht minuten later kwam FC Eindhoven er met een goede counter uit. Na een lange rush kreeg Marcelo Lopes de bal met een gelukje terug; zijn inzet eindigde in het zijnet. In de tien minuten die hierop volgde drong FC Eindhoven flink aan. Dit leidde niet tot grote kansen voor de Blauw-Witten.

Twintig minuten voor tijd kwam er een vervelend moment voor Jay idzes. Na een overtreding net buiten de zestien ontving de 18-jarige middenvelder zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en werd met rood van het veld gestuurd.
In de slotfase maakt Jarno Janssen zijn debuut voor FC Eindhoven. De verdediger verving Charni Ekangamene en werd in de aanval geposteerd.   
Maarten Pouwels kreeg in de 82e minuut een opgelegde kans om de wedstrijd definitief te beslissen voor Go Ahead Eagles. Zijn inzet werd echter gekeerd door Ruud Swinkels. Aan de andere kant kreeg debutant Jarno Janssen een goede kans na een prachtige voorzet van Collin Seedorf; de inzet van Jarno Janssen ging net naast. Zijn kopbal miste precisie en ging naast de goal. 
Na de tweede gele kaart voor Julian Lelieveld, na een grove overtreding op Marcelo Lopes, kwamen de Deventenaren de laatste paar minuten ook met tien man te staan. 
In het restant van de wedstrijd werd FC Eindhoven nog een paar keer gevaarlijk met de lange bal. Dit leidde echter niet meer tot de gelijkmaker voor de Eindhovenaren.


Volgende week vrijdag staat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. FC Eindhoven neemt het in het Jan Louwers Stadion op tegen Almere City. Voor deze wedstrijd zijn nog steeds tickets beschikbaar, die te vinden zijn op: FC-Eindhoven.nl/tickets.


FC Eindhoven – Go Ahead Eagles 1-2 (1-1) 17. Istvan Bakx 0-1, 33. Marcelo Lopes 1-1, 55. Richard van der Venne 1-2. Scheidsrechter: Erwin Blank. Rode kaart: 70. Jay Idzes (2x geel), 88. Lelieveld (2x geel) Gele kaart: Augustine Loof (FC Eindhoven), Jeff Stans, Istvan Bakx (Go Ahead Eagles). Aantal toeschouwers: 2.109.

FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene (79. Janssen), Essikal, Daniels (71. Carlone), Kabangu,  van den Boomen, Loof, Lopes, Idzes.

Go Ahead Eagles: Verhulst, Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas, Stans, Navratil (86. Andrade), Bakx (77. Van Moorsel), Verheydt (74. Pouwels), van der Venne, Dzepar.


Fotografie: Johan Manders