vrijdag 26 oktober 2018

• Driepunter voor fc eindhoven na late strafschop

Driepunter voor FC Eindhoven na late strafschop

Na de verliespartij van afgelopen vrijdag tegen De Graafschap revancheerde FC Eindhoven zich twee dagen later thuis tegen SC Cambuur. FC Eindhoven won uiteindelijk met 2-1 van de Friezen. Bij FC Eindhoven ontbrak Hervé Matthys door een schorsing, Doriano Kortstam begon op zijn plek in de basis.

De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor topscorer Mart Lieder. Na een mooi aangesneden pass van Augustine Loof schoot de spits net voorlangs. Een minuut later was het wel raak, Tibo van de Velde had een mooie dribbel in huis en krulde de bal in de verre hoek.
Daarna schoot Kevin van Kippersluis een vrije trap van grote afstand op de lat van de Blauw-Witten. Mart Lieder kopte vervolgens aan de andere kant over na een mooie voorzet van Maxime Gunst. Enkele minuten later schoot Tibo Van De Velde net over het Blauw-Gele doel na een mooie aanval. SC Cambuur liet daarna van zich horen via schoten van Justin Mathieu en Martijn Barto. Ruud Swinkels pakte beide schoten en hield zijn doel schoon.

Kort na rust kreeg Tibeau Swinnen de kans om FC Eindhoven op 2-0 te zetten maar zijn schot ging hoog over na een prima actie van Elton Kabangu. Daarna werd SC Cambuur gevaarlijk, Augustine Loof gleed weg maar Justin Mathieu profiteerde niet. Martijn Barto scoorde vervolgens wel nadat Doriano Korstam de bal zomaar in de voeten van de spits kopte.
Enkele minuten later moest Ruud Swinkels redden na een mooie aanval van de Friezen. Daarna werd het bijna 2-1 voor FC Eindhoven. SC Cambuur doelman Erik Cummins verkeek zich op een voorzet van Elton Kabangu maar werkte de bal net weg. Uit een voorzet van Jellert Van Landschoot kopte Mart Lieder even later net naast.
Na een prachtige aanval van FC Eindhoven kwam Tibeau Swinnen vrij voor Erik Cummins maar de Belg faalde oog in oog. Daarna probeerde Tibo van de Velde het met een mooi schot die via de paal en Mart Lieder op miraculeuze wijze niet in het doel verdween.
In de slotfase kreeg FC Eindhoven na andermaal een prima aanval een goede mogelijkheid. Na een onderschepping van Tibeau Swinnen schoot Elton Kabangu uit een voorzet van Jellert Van Landschoot op de handen van Erik Cummins.
De wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel maar in de blessuretijd van de wedstrijd werd Elton Kabangu naar de grond gewerkt en verdiende FC Eindhoven een strafschop. Mart Lieder zette de eindstand op het scorebord, 2-1.

Vrijdag speelt FC Eindhoven weer thuis dan komt FC Oss op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

FC Eindhoven – SC Cambuur 2-1 (1-0) 12. Tibo Van De Velde, 54. Matthew Steenvoorden, 90+2 Mart Lieder (strafschop). Scheidsrechter: Christian Mulder. Gele kaart: Maxime Gunst, Tibo van de Velde, Augustine Loof (FC Eindhoven), Matthew Steenvoorden, Martijn Barto, Omar El Baad (SC Cambuur). Toeschouwers: 1842.

FC Eindhoven: Swinkels; Loof, De Wilde, Kortstam, Gunst; van den Boomen, Swinnen, Van Landschoot; Van De Velde, Lieder, Kabangu
SC Cambuur: Cummins, van Deelen, El Baad, Steenvoorden, van Wermeskerken, Barto, Mathieu (69. Kip), Houtkoop (82. Kallon), Schils, Kippersluis, Peersman

Fotografie: Johan Manders