maandag 29 januari 2018

• Drie punten dankzij lieder en swinkels

Drie punten dankzij Lieder en Swinkels

In speelronde 13 van de competitie kwam MVV uit Maastricht op bezoek in het Jan Louwers Stadion. De wedstrijd die in het teken stond van het afscheid van algemeen manager Kees Lepelaars werd een heus spektakel. Mart Lieder scoorde in de eerste helft een hattrick en Ruud Swinkels stopte in de slotfase een penalty, het werd 3-2.

Wilfred van Leeuwen liet dezelfde elf starten als tegen Jong FC Utrecht, jeugdspelers Seb Drabbels en Valentino Vermeulen debuteerden in de wedstrijdselectie. FC Eindhoven begon de wedstrijd voortvarend. In de eerste minuut kwam FC Eindhoven namelijk al op een 1-0 voorsprong door Mart Lieder na goed voorbereidend werk van Elton Kabangu. Één minuut later zorgde Augustine Loof ervoor dat de voorsprong bleef staan door een schot van Jonathan Okita te blokken.
Daarna kreeg Dean Koolhof een mogelijkheid nadat Augustine Loof de bal slecht wegwerkte. Aan de andere kant kon Jellert Van Landschoot de voorsprong verdubbelen maar zijn inzet werd gepakt door MVV-doelman Michael Verrips.
Na iets meer dan een kwartier spelen maakte Mart Lieder wel de 2-0. De voorzet van Tibo van de Velde werd door de Maastrichtse verdediging nog geblokt maar de rebound werd een prooi voor de spits.
Halverwege de eerste helft maakte Mart Lieder een loep zuivere hattrick. Na een sublieme aanname zette hij vervolgens Steven Pereira opzij waarna hij raak schoot.
Daarna kwam MVV Maastricht even in de buurt van het Eindhovense doel maar de Blauw-Witte verdediging stond goed waardoor Ruud Swinkels niet in actie hoefde te komen. Even later kon Mart Lieder zijn vierde van de avond maken maar ditmaal wist Michael Verrips te redden.

Na de pauze drong MVV Maastricht meer aan en scoorde de ploeg van Ron Elsen ook. Jonathan Okita kon helemaal vrij binnen knikken na een prima voorzet. Twee minuten later werd het 3-2 dankzij een doelpunt van Florian Loshaj. MVV Maastricht bleef aandringen en kreeg enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker maar scoorde niet.
Vervolgens kwam FC Eindhoven steeds nadrukkelijker in de buurt van het Limbrugse doel. Zo leek Mart Lieder weer te scoren maar zijn goal werd afgekeurd wegens duwen. De Blauw-Witten kregen daarna een vrije trap, Michael Verrips moest zich strekken na het schot van Branco van den Boomen.
Even later kon Mart Lieder alleen af op de Maastrichtse doelman maar zonder succes. Nog in die aanval kopte Jellert Van Landschoot net over nadat Branco van den Boomen de bal opnieuw inbracht. Vervolgens kreeg Branco van den Boomen zelf de kans om de wedstrijd te beslissen maar hij kreeg de bal net niet goed mee.
In de slotfase kreeg MVV Maastricht een strafschop nadat Hervé Matthys Atilla Yildirim naar de grond werkte. Ruud Swinkels vervulde een heldenrol door de strafschop van Jonathan Okita te keren. Daarna probeerde Branco van den Boomen het nog van grote afstand maar Michael Verrips redde knap. FC Eindhoven bleef knokken waardoor de drie punten in Eindhoven bleven, eindstand 3-2.

Volgende week speelt FC Eindhoven een uitwedstrijd in Doetinchem tegen De Graafschap.

FC Eindhoven – MVV Maastricht 3-2 (3-0) 1. Mart Lieder, 17. Mart Lieder, 23 Mart Lieder, 55. Okita, 58. Loshaj. Scheidsrechter: Siemen Mulder. Gele kaart: Branco van den Boomen, Sebastiaan De Wilde, Mart Lieder, Dennis Van Vaerenbergh (FC Eindhoven), Steven Pereira, Matisse Thuys (MVV Maastricht). Toeschouwers: 2256.
Bijzonderheid: 88. Ruud Swinkels stopt penalty van Jonathan Okita.

FC Eindhoven: Swinkels; Loof, De Wilde, Matthys, Gunst; van den Boomen, Swinnen, Van Landschoot; Van de Velde (62. Van Vaerenbergh), Lieder (90+3 Thomas), Kabangu (81. Kortstam)
MVV Maastricht: Verrips, Martina (67. Golpek), Pereira, Yildirim, Loshaj, Koolhof (46. Nys), Schroijen, Ciranni, Thuys (82. Houben), Kostons, Okita

Fotografie: Johan Manders