dinsdag 23 juli 2019
19:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Dominant fc eindhoven wint met 0 1 van jong nac breda

Dominant FC Eindhoven wint met 0-1 van Jong NAC Breda

Zaterdagmiddag speelde FC Eindhoven de oefenwedstrijd tegen Jong NAC Breda op sportpark Heksenwiel in Breda. De wedstrijd resulteerde in een 0-1 overwinning voor de Eindhovenaren. Het enige doelpunt van de wedstrijd was afkomstig van Marcelo Lopes.

 

FC Eindhoven begon met drie wijzigingen in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen Al Jazira. Doelman Menno Bergsen startte voor de eerste keer in de basis, testspeler Charni Ekangamene verving de geblesseerd geraakte Rochdi Achenteh en ook voor Alessio Carlone was er een basisplaats, die ten koste ging van Jay Idzes.

 

De Eindhovense ploeg begon aanvallend aan de wedstrijd, wat in de eerste minuten tot een aantal kansen leidde. De laatste pass was echter nog net niet zuiver genoeg om voor echt grote dreiging te zorgen.
Tegen de verhouding in was het vervolgens Jong NAC dat de eerste kans op de openingstreffer kreeg. De aanvaller van de Bredanaren ontsnapte aan buitenspel, maar legde vervolgens de bal verkeerd af, waardoor Augustine Loof kon opruimen.
FC Eindhoven bleef hierna de controle houden over de wedstrijd en kwam na ruim een halfuur spelen op voorsprong. Branco van den Boomen stuurde Marcelo Lopes met een mooie bal weg, de buitenspeler zette FC Eindhoven vervolgens met een diagonaalschot in de benedenhoek op een verdiende 0-1. Hiermee zette hij tevens de ruststand op het scorebord.

 

Ook na rust zette FC Eindhoven dezelfde aanvallende lijn door en kreeg al snel een kans om de score te verdubbelen. Marcelo Lopes kwam goed door vanaf links, zijn voorzet kon echter niet worden binnengelopen door Max Leidelmeijer. Even later probeerde Alessio Carlone het met een schot van afstand, maar deze werd gepakt door de doelman van Jong NAC.
Na ruim een uur spelen werd doelman Menno Bergsen voor het eerst echt getest. Hij had een adequaat antwoord op het schot van de Bredanaren en hield hiermee zijn doel schoon.
Momenten later was daar opnieuw een grote kans om op 0-2 te komen. Een mooie voorzet van Collin Seedorf werd door Elton Kabangu terug gekopt, maar ging over de achterlijn.
Even later kreeg diezelfde Elton Kabangu weer een grote kans, maar hij werd iets te ver naar de zijkant gedrongen waardoor zijn schuiver nog net genoeg werd aangeraakt door de keeper van de zwart-gelen.
Hierna volgden nog enkele kansen voor de Belgische nummer 8, maar de doelman van Jong NAC was telkens opnieuw een sta-in-de-weg. Hierdoor werd er in de tweede helft door beide elftallen niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor de Blauw-Witten.

 

Dinsdag speelt FC Eindhoven een oefenwedstrijd tegen VV UNA. Dit duel wordt gespeeld op Sportpark Zeelst en begint om 19.00 uur.

 

Jong NAC Breda – FC Eindhoven 0-1 (0-1) 32. Marcelo Lopes.

FC Eindhoven: Bergsen; Seedorf, Loof, van der Heyden, Ekangamene (77. Raaijmakers); van den Boomen (58. Idzes), Carlone (66. Faber), Essikal; Lopes (80. de Rooij), Leidelmeijer (58. Marie), Kabangu.

 

Fotografie: Johan Manders