vrijdag 24 november 2017

• Dominant fc eindhoven verliest in nijmegen

Dominant FC Eindhoven verliest in Nijmegen

In speelronde 3 van de Jupiler League stond de uitwedstrijd tegen een van de titelfavorieten, N.E.C. Nijmegen, op het programma. In De Goffert werd het 2-1 voor de ploeg uit Nijmegen. FC Eindhoven verloor volkomen onterecht na een goede wedstrijd van de Blauw-Witten.

Wilfred van Leeuwen stuurde dezelfde elf namen het veld in als tegen FC Emmen. FC Eindhoven kon als eerste gevaarlijk worden via de rechterkant. Het schot van Thomas Horsten werd geblokt waardoor de bal voor de voeten viel van Mart Lieder, hij schoot over.
Daarna kon N.E.C. ook gevaar stichten met een schot van Jordan Larsson. Ruud Swinkels trad reddend op. Uit de corner die daarop volgde kopte Ted van de Pavert net naast. Vervolgens was het FC Eindhoven dat beter in de wedstrijd kwam, maar was het N.E.C. dat de score opende. Augustine Loof gleed uit waardoor Arnaut Groeneveld de bal af kon geven aan Sven Braken die wist te scoren.
FC Eindhoven liet de kop niet hangen en kreeg enkele grote kansen. Eerst was het Branco van den Boomen met een schot, waarna in de volgende aanval Mart Lieder de paal raakte. Uit een corner werd de bal van de lijn gehaald na een kopbal van Thomas Horsten.
Halverwege de eerste helft moest Nicky Kuiper geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Kyle De Silva. De Blauw-Witten bleven aandringen en waren de bovenliggende partij voor de rust. Dit resulteerde in enkele kansen voor de ploeg uit Eindhoven.

Na de thee ging FC Eindhoven door met aanvallen en hield het titelkandidaat N.E.C. op de eigen helft. Branco van den Boomen kreeg een grote kans via een vrije trap, N.E.C.-doelman Joshua Smits kon de bal echter keren. Met iets meer dan 60 minuten op de klok kreeg Mart Lieder een mogelijkheid. Hij gebruikte zijn snelheid goed maar kon de doelman van N.E.C. niet passeren.
Vervolgens werd FC Eindhoven weer gevaarlijk via een schot van Tibeau Swinnen na een voorzet van invaller Tarik Kada.
In de 74ste minuut maakte Joël Thomas zijn debuut voor de Blauw-Witten, hij verving Thomas Horsten. Vervolgens kreeg Fries Deschilder een grote kopkans na een voorzet van Elton Kabangu. De Belg kopte net naast. Elton Kabangu kreeg enkele minuten later dé kans op 1-1 maar miste voor open doel. Vervolgens kopte Kyle De Silva FC Eindhoven volledig terecht naar 1-1. Uit een vrije trap van Branco van den Boomen kon de Engelsman raak knikken.
Twee minuten later kwam N.E.C. toch op 2-1. Na een snelle counter kon Sven Braken de bal binnen koppen. Na de tegengoal probeerde Branco van den Boomen het met een afstandsschot, maar de bal ging naast.
FC Eindhoven bleef voetballen en kreeg een kans via Mart Lieder, die in het zijnet schoot. De Blauw-Witten bleven erg dreigend voor de goal van Joshua Smits, maar N.E.C. werd ook gevaarlijk door enkele counters aan de andere kant.
In de absolute slotfase van de wedstrijd kreeg FC Eindhoven nog een vrije trap, maar de doelman van N.E.C. redde. De ploeg uit Eindhoven had het betere van het spel maar verloor uiteindelijk met 2-1.

De volgende wedstrijd speelt FC Eindhoven in het eigen Jan Louwers Stadion, dan ontvangt het Jong PSV. Tickets zijn verkrijgbaar via de online ticketshop

N.E.C. – FC Eindhoven 2-1 (1-0) 17. Sven Braken 1-0, 80. Kyle De Silva 1-1, 82. Sven Braken 2-1. Scheidsrechter: Allard Lindhout. Gele kaart: Augustine Loof (FC Eindhoven). Toeschouwers: 8489.

N.E.C.: Smits; Heinloth, Buwalda, Van de Pavert, Verdonk; Groeneveld, Bikel, Dijkstra, Larsson; Braven, Sleegers (61. Schuurman).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten (74. Thomas), Loof, Matthys, Kuiper (26. De Silva); Swinnen, Van den Boomen, Deschilder; Van Landschoot, Lieder, Kabangu.

Fotografie: Johan Manders