vrijdag 14 december 2018

• Dit moet je weten over de hervatting van de derby

Dit moet je weten over de hervatting van de Derby

De derby Helmond Sport – FC Eindhoven op vrijdag 8 december is gestaakt in de 24e minuut van de eerste helft. Het bestuur betaald voetbal heeft besloten het restant te laten uitspelen op maandag 18 december om 20.00 uur bij een 0-0 stand op het scorebord.

Als uitgangspunt geldt dat het restant van de wedstrijd zoveel mogelijk onder die voorwaarden wordt gespeeld, die golden ten tijde van het staken van de wedstrijd. We prefereren wel andere weersomstandigheden.

Zo wordt het duel hervat, deze spelers mogen wel/niet spelen en nog meer weetjes:

• Helmond Sport verdedigt het doel aan de linkerzijde vanuit de spelerstunnel gezien.
  • Het spel dient hervat te worden met een directe vrije trap door FC Eindhoven op het snijpunt middellijn middencirkel aan de zijde van de spelerstunnel.
  • De aftrap voor de tweede helft van de wedstrijd dient door FC Eindhoven te worden verricht.
  • Er is op het moment van staken in het eerste gedeelte van de wedstrijd een gele kaart getoond aan Helmond Sport speler S. Edwards en aan Helmond Sport speler J. Bourdouxhe
  • Er is op het moment van staken géén rode kaart getoond in de wedstrijd. Derhalve mogen Helmond Sport als FC Eindhoven het spel hervatten met elf spelers.
  • Er zijn géén wissels toegepast, waardoor beide teams in het restant van de wedstrijd nog drie wissels mogen doorvoeren.
  • Hervé Matthys en Stephen Warmolts blijven geschorst voor de derby. Hervé Matthys mag wel spelen in het duel met Go Ahead Eagles.
  • Een speler die is uitgesloten van deelname aan competitie- en/of bekerwedstrijden mag wel deelnemen aan het restant van een niet-uitgespeelde wedstrijd dat in zijn uitsluitingsperiode wordt gespeeld, indien hij ook de oorspronkelijke wedstrijd gerechtigd zou zijn geweest te spelen.
  • Spelers die op het wedstrijdformulier van het eerste gedeelte van de wedstrijd als basisspelers vermeld staan, dienen ook als basisspeler deel te nemen aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. Indien er onder die spelers sprake is van o.a. aantoonbare ziekte, blessures, kan het bestuur betaald voetbal op verzoek van een sportarts anders bepalen.
  • FC Eindhoven speelt vrijdag eerst thuis tegen Go Ahead Eagles, Helmond Sport treft koploper NEC in Nijmegen.
  • Wist je dat.. reeds circa 170 supporters van FC Eindhoven zich opnieuw aangemeld hebben voor het uitvak. En dit is nog mogelijk tot aanstaande vrijdag.
  • Ging je de vorige keer niet? Gemiste kans, maar je kan het herstellen. Tickets zijn te boeken via FCEuitkaarten.nl
  • Check hier voor meer informatie voor het bezoeken van de derby.