vrijdag 28 april 2017

Derde periode: de scenario's!

​Door de uitslagen van afgelopen vrijdag heeft FC Eindhoven een kans op het behalen van de derde periodetitel. Vanwege de onduidelijkheid en de vele vragen die we hebben mogen ontvangen van onze supporters proberen we de mogelijke scenaio's in kaart te brengen.

Elke periode is verdeeld over negen speelrondes. Vanwege het oneven aantal deelnemers in de Jupiler League tellen de eerste acht gespeelde wedstrijden per ploeg mee. Na zeven speelronden is de stand als volgt:

gesp         w         g         v         pt   voor -  tegen
1    Sparta Rotterdam *         6         5         1         0         16     20 -    5
2    NAC Breda         7         5         1         1         16     11 -    5
3    FC Eindhoven         7         4         2         1         14     11 -    7
4    Jong PSV         6         4         1         1         13     11 -    7
5    Jong Ajax         6         4         0         2         12     13 -   10

Voor de nummer 1-positie staat Sparta Rotterdam er het beste voor. De Rotterdammers hebben de tweede periode al gewonnen, waardoor de titel in dat geval doorschuift naar de nummer 2.

Het programma van 15 februari (alleen de wedstrijden die van belang zijn)

FC Eindhoven - FC Oss
FC Emmen - NAC Breda
Jong Ajax - Go Ahead Eagles
Sparta Rotterdam - Jong PSV

WAT ZIJN DE SCENARIO'S VOOR FC EINDHOVEN?

FC Eindhoven verliest tegen FC Oss of speelt gelijk of NAC Breda wint

In dat geval blijft NAC Breda de Blauw-Witten voor en gaat de periodetitel naar Breda

FC Eindhoven wint van FC Oss
Om aanmerking te maken op de derde periodetitel moet NAC Breda passeren en op de eerste of tweede plaats in derde periode eindigen. In dat laatste geval moet Sparta Rotterdam eerste plaats innemen.

Alleen bij winst op de wedstrijd tegen FC Oss kan FC Eindhoven NAC Breda passeren. De Bredanaars moeten dan in de uitwedstrijd tegen FC Emmen punten verspelen.

Als NAC Breda verliest, passeert FC Eindhoven de Bredanaars. Bij een gelijkspel eindigen beide ploegen op 17 punten en is het doelsaldo van belang. FC Eindhoven moet dat met meer dan twee doelpunten verschil winnen van FC Oss. Bij een gelijk doelsaldo wint de ploeg met de meeste doelpunten voor. Indien dat hetzelfde is, kan er een beslissingswedstrijd op neutraal terrein volgen.

Mocht FC Eindhoven er in slagen NAC Breda achter zich te laten (of beide ploegen zouden in aanmerking komen voor een beslissingsduel), dan is de ploeg van Mitchell van der Gaag afhankelijk van de resulten van Jong PSV en Jong Ajax. De beloftenteams kunnen geen periodekampioen worden, maar er wel voor zorgen de ze FC Eindhoven naar de derde plaats verwijzen. In dat geval wordt er geen periodekampioen aangewezen en gaat het recht op deelname aan de Jupiler Play-Offs door naar de eerstvolgende op de eindranglijst.

Als Jong PSV (uit tegen Sparta Rotterdam) verliest en Jong Ajax (thuis tegen Go Ahead Eagles) niet wint, wint FC Eindhoven de periode. In het andere geval moet FC Eindhoven wachten op vrijdag 19 februari.

Voor FC Eindhoven is het van belang morgen tegen FC Oss te winnen en het liefst met meer dan twee doelpunten verschil. We hebben jullie steun als supporter daarvoor hard nodig! Jij komt toch zeker ook?
Ga naar www.fc-eindhoven.nl/tickets en bestel online je kaarten. Indien je gebruik maakt van de krijg je een gratis kaartje voor de wedstrijd tegen Telstar op vrijdag 26 februari.