vrijdag 14 december 2018

Derby gestaakt door sneeuw

Vrijdagavond speelde FC Eindhoven de derby in het Lavans Stadion tegen Helmond Sport. De wedstrijd begon met veel spektakel, zo wees scheidsrechter Freek van Herk tweemaal naar de strafschopstip.

Eerst keerde Stijn van Gassel een penalty van Branco van den Boomen nadat Augustine Loof werd neergehaald in het Helmondse zestienmeter gebied. Even later stopte Ruud Swinkels aan de andere kant een penalty van Charlton Vicento. Daarna redde Ruud Swinkels prima op een inzet van opnieuw Charlton Vicento.

Met een stand van 0-0 na ongeveer 25 minuten floot Freek van Herk af als gevolg van hevige sneeuwval. Na kort overleg tussen de arbitrage en de KNVB werd besloten de wedstrijd definitief te staken.

Wanneer de wedstrijd wordt overgespeeld/uitgespeeld wordt nader bepaald.

Helmond Sport - FC Eindhoven 0-0 (0-0) Scheidsrechter: Freek van Herk. Gele kaart: Steven Edwards, Jason Bourdouxhe (Helmond Sport).
Bijzonderheden: 10. Stijn van Gassel stopt strafschop van Branco van den Boomen. 18. Ruud Swinkels stopt strafschop van Charlton Vicento. 25. Wedstrijd wegens hevige sneeuwval gestaakt.

Helmond Sport: Van Gassel; Janzen, Edwards, Hiwat, Bourdouxhe, Naudts, Braber, Damen, De Braal, Fecunda, Vicento.
FC Eindhoven: Swinkels; Loof, De Wilde, Kortstam, Gunst; van den Boomen, Swinnen, Van Landschoot; Van De Velde, Lieder, Kabangu

Fotografie: Johan Manders