maandag 29 januari 2018

Derby eindigt onbeslist: 0-0

Maandagavond speelde FC Eindhoven het restant van de gestaakte wedstrijd uit tegen Helmond Sport. De wedstrijd werd hervat in de 25e minuut met een vrije trap voor FC Eindhoven op enkele meters van de middellijn. Deze spelhervatting leverde FC Eindhoven niets op.

FC Eindhoven had, net zoals tien dagen geleden, het betere van het spel. De eerste mogelijkheid was echter voor Helmond Sport dat via Robert Braber in het zijnet schoot. Even later kreeg Elton Kabangu de eerste mogelijkheid voor FC Eindhoven. De Belg kon de bal niet genoeg kracht meegeven na een voorzet van Tibo Van De Velde.
Kort voor de rust moest Helmond Sport doelman Stijn van Gassel redden nadat een vrije trap van Branco van den Boomen door alles en iedereen werd gemist. Via een Helmondse aanval schoot Arne Naudts naast het doel van Ruud Swinkels.

Na de pauze ondernam Branco van den Boomen de eerste poging met een afstandsschot, Stijn van Gassel keerde zijn inzet met moeite. Daarna stond de doelman opnieuw in de weg na een poging met de hak van Mart Lieder.
FC Eindhoven bleef zoeken naar de 0-1. Mart Lieder kopte de bal in de handen van Stijn van Gassel na een mooie voorzet van Tibo van de Velde en ook Augustine Loof kreeg de bal, na een fijn aangesneden vrije trap van Branco van den Boomen, er niet in.
Even later probeerde Branco van den Boomen het nog maar eens van afstand, zijn schot ging net over het Helmondse doel. Uit een corner daarna redde Stijn van Gassel op het nippertje toen hij de bal even uit het zicht verloor.
In de slotfase trof Jellert Van Landschoot opnieuw Stijn van Gassel na een steekpass van Tibo van de Velde. Daarna probeerde de flankspeler het zelf maar trof ook hij geen doel. Mart Lieder mocht in de aanval daarna vrij op de doelman af maar de doelman redde opnieuw.
Even leek Helmond Sport in de slotase nog te scoren via maar Jordy Thomassen, maar de spits stond in buitenspelpositie. FC Eindhoven had een overtuigend veldoverwicht maar scoort niet, eindstand 0-0.

Vrijdag speelt FC Eindhoven de laatste wedstrijd van 2017, de ploeg van Wilfred van Leeuwen gaat dan op bezoek bij Almere City FC.

Helmond Sport – FC Eindhoven 0-0 (0-0) Scheidsrechter: Freek van Herk. Gele kaart: Steven Edwards, Jason Bourdouxhe, Charlton Vicento (Helmond Sport), Doriano Kortstam, Augustine Loof (FC Eindhoven). Toeschouwers: 2891.
Bijzonderheden: 10. Stijn van Gassel stopt strafschop van Branco van den Boomen. 18. Ruud Swinkels stopt strafschop van Charlton Vicento.

Helmond Sport: van Gassel, Edwards (25. van Koesveld), Janzen, Hiwat (66. Zeldenrust), Bourdouxhe, Naudts (67. Thomassen), Braber, Damen (90. Zwanen), de Braal, Fecunda, Vicento.
FC Eindhoven: Swinkels; Loof, De Wilde, Kortstam (76. Kuiper), Gunst; van den Boomen, Swinnen (82. Van Vaerenbergh), Van Landschoot; Van De Velde, Lieder, Kabangu.

Fotografie: Johan Manders