vrijdag 02 maart 2018

• De silva ik doe waar ik van hou en dat is elke dag voetballen

De Silva: ''Ik doe waar ik van hou en dat is elke dag voetballen''

Deze week keken we met Kyle De Silva terug naar de 3-1 overwinning op RKC Waalwijk, spraken we over zijn familie in Engeland en blikten we vooruit naar de wedstrijd van aankomende vrijdag.

Vrijdag won FC Eindhoven met 3-1 van RKC, we vroegen de Engelsman naar zijn gevoel over de wedstrijd. “Het was een belangrijke overwinning. Zeker na de zeer teleurstellende nederlaag tegen Jong PSV. Het lekkere gevoel van de overwinning tegen RKC kunnen we nu meenemen naar de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Ik train hard om weer helemaal fit te worden na mijn knieblessure. Ik ben op de goede weg.”

Voordat Kyle naar Eindhoven kwam voetbalde hij in Engeland voor Crystal Palace, Barnet en Notts County. Wat is het grootste verschil tussen de voetbalcultuur van Nederland en die van Engeland? “Wat er voor mij meteen bovenuit springt is het verschil in technische kwaliteit. Spelers zijn hier technisch een stuk beter. In Engeland is het spel een stuk fysieker. Supporters komen wekelijks naar het stadion voor een goed voetbalgevecht.”

Sinds de zomer van 2016 speelt Kyle voor de Blauw-Witten. Wennen aan het leven in Nederland was voor hem geen grote opgave. “In die 18 maanden dat ik nu hier ben is het mij allemaal zeer goed bevallen. Een groot voordeel is natuurlijk dat ik iedere dag mag doen waar ik van hou en dat is voetballen. Ik besef dat veel mensen deze job willen hebben en ik heb er van jongs af aan altijd van gedroomd. Het leven hier in Nederland is verder niet veel anders dan het leven in Engeland, wennen aan Nederland was niet zo moeilijk.”

Een paar weken geleden werd de Engelsman voor de tweede keer vader. Zijn gezin woont in Londen. “Een kind krijgen blijft erg speciaal. Het gevoel is moeilijk te omschrijven. Mijn dochter is gezond en daar ben ik erg dankbaar voor. Mijn gezin is een tijdje in Nederland geweest, maar zijn nu in Engeland omdat mijn zoontje daar op school zit.’’

Dit weekend barst Carnaval los in grote delen van Nederland, waaronder in Eindhoven. We vroegen hem wat hij van het volksfeest vindt. “Ja Carnaval, dat is wel erg groot hier hé. Het enige wat ik er echt over weet is dat mensen zich verkleden en dan gaan feesten. De geschiedenis achter het feest ken ik echter niet. Een goed excuus voor een paar dagen feesten, zeker?”

Vrijdag gaat FC Eindhoven op bezoek bij FC Den Bosch in Oeteldonk. Kyle kijkt met vertrouwen vooruit. “De wedstrijd van afgelopen vrijdag heeft ons vertrouwen een flinke boost gegeven. Als we dit gevoel mee kunnen nemen naar Den Bosch en daar ons spel van de eerste helft tegen RKC kunnen laten zien, maken we zeker een goede kans. Nu is het belangrijk om goede resultaten te halen zodat we het seizoen op een mooie manier af kunnen sluiten.”