vrijdag 31 maart 2017

• De jong en sleegers winnen een gouden stier

De Jong en Sleegers winnen een Gouden Stier

Jean-Paul de Jong en Joey Sleegers hebben dinsdag beiden een Gouden Stier gewonnen. De Jong werd verkozen tot beste trainer van de Jupiler League en Sleegers won de prijs voor beste talent. NEC Nijmegen-speler Alireza Jahanbakhsh werd bekroond tot beste speler van het seizoen 2014/2015.

Prijsuitreiking

Met het winnen van de prijs troefde De Jong zijn collega’s Ruud Brood (NEC Nijmegen), Wil Boessen (FC Oss) en Fred Grim (Almere City FC) af. ‘Beste talent’ Sleegers kreeg zijn prijs uitgereikt door niemand minder dan bondscoach Guus Hiddink. Hoofdtrainers en aanvoerders verkozen de talentvolle aanvaller boven ploeggenoot Branco van den Boomen, Dean Koolhof (De Graafschap) en Vincent Janssen (Almere City FC)

De Jong: “Prestatie van de club”

Met een van de beste seizoenen uit de historie van FC Eindhoven heeft De Jong een puike prestatie geleverd dit jaar. “Het is een stukje erkenning voor mezelf, maar vooral voor iedereen die aan het werk is om FC Eindhoven weer op de kaart te zetten”, zegt de trainer. “Het is mooi dat ik hiervoor de prijs krijg, maar uiteindelijk hebben we het met zijn allen gedaan: onze technisch directeur Hans Smulders, de technische staf, de spelers, de organisatie. De prijs is van ons allemaal.”

Sleegers: “Lekker gevoel”

Met zijn benoeming tot beste talent van de Jupiler League treedt Joey Sleegers in de voetsporen van onder andere Dries Mertens, Quincy Promes en Michael de Leeuw. De 21-jarige Sleegers ziet de prijs als een mooie waardering voor zijn seizoen: “Het is een beloning voor mijn tijd bij FC Eindhoven. Ik heb me vanaf het begin af aan thuis gevoeld in Eindhoven. Dat is denk ik ook terug te zien aan mijn prestaties: het aantal doelpunten en de constante vorm waarmee ik speelde.”

Wedstrijdbal

Ook was er een mooi moment voor Dana Foederer. Zij kreeg, samen met een supporter van RKC Waalwijk, de eerste twee exemplaren van de nieuwe Derbystar wedstrijdbal voor het seizoen 2015-2016. Op de wedstrijdbal staan aankomend seizoen maar liefst 181 namen van fans afgedrukt, waaronder de naam van FC Eindhoven-supporter Dana Foederer!

De Gouden Stier uitreiking is een initiatief van de Coöperatie Eerste Divisie, de 20 clubs uit de Jupiler League en hoofdsponsor Jupiler. De jurering wordt gedaan door de trainers en aanvoerders van de twintig clubs uit de Jupiler League, in combinatie met stemmen van het Nederlandse publiek in de categorie beste speler.

Jupiler League teams die de finale van de Jupiler Play-Offs winnen en daarmee promoveren naar de Eredivisie ontvangen een Gouden Stier voor Beste Team. Kijk voor meer informatie over de uitreiking van de Gouden Stieren op www.jupilerleague.nl