zaterdag 29 juli 2017

• De derby tegen helmond sport is geen gewone wedstrijd

"De derby tegen Helmond Sport is geen gewone wedstrijd"

Morgenavond staat de enige echte derby tegen Helmond Sport op het programma. Vorig jaar werd het maar liefst 3-0 voor onze Blauw-Witten in het Jan Louwers Stadion. Tom Boere, Fries Deschilder en Jason Bourdouxhe waren toen de doelpuntenmakers.

Zowel FC Eindhoven als Helmond Sport wisten hun laatste wedstrijd in de Jupiler League winnend af te sluiten. Helmond Sport won thuis met 1-0 van RKC Waalwijk en FC Eindhoven won zijn wedstrijd uit bij Telstar met 1-2 door een laat doelpunt van Jinty Caenepeel. Helmond Sport is terug te vinden op de dertiende plaats in de Jupiler League. FC Eindhoven staat met 17 punten op de vierde plaats.

Mitchell van der Gaag blikt vooruit op de wedstrijd: "Morgenavond de derby tegen Helmond Sport, dit is geen gewone wedstrijd. Het leeft enorm zowel binnen de club als bij de supporters. Bij een derby kun je nooit spreken van een favoriet. We zijn dit jaar nog ongeslagen in eigen huis en willen deze reeks graag doorzetten. Helmond Sport heeft hier vorig jaar verloren met 3-0 en wil dit natuurlijk rechtzetten. De rivaliteit tussen Eindhoven en Helmond is groot en we gaan er alles aan doen om de derby winnend af te sluiten."

De wedstrijdselectie: Tom Boere, Dario van den Buijs, Jinty Caenepeel , Fries Deschilder, Junior dos Santos, Joris van Gerwen, Thomas Horsten, Roald van Hout, Tom van Imschoot, Anil Koç, Chiel Kramer, Stijn Lamers, Christopher Mandiangu, Milan Massop, Ruud Swinkels, Tibeau Swinnen, Jari Vandeputte, Wouter Verstraaten, Wimilio Vink, Sebastiaan de Wilde.