vrijdag 20 juli 2018

• David nascimento nieuwe trainer van fc eindhoven

David Nascimento nieuwe trainer van FC Eindhoven

David de Sousa Nascimento (51) is per direct aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van FC Eindhoven. De Portugees, geboren in Kaapverdië, tekende maandag in het Jan Louwers Stadion zijn contract tot het einde van het seizoen met daarin de intentie tot een meerjarige samenwerking.

Nascimento verhuisde in 1992 naar Nederland, nadat hij in Portugal zijn voetbalcarrière was gestart. De verdediger speelde in Nederland voor RKC Waalwijk, Roda JC, FC Utrecht, RBC Roosendaal en Sparta Rotterdam.

Bij de laatstgenoemde club begon Nascimento in 2004 zijn trainerscarrière als trainer van de C1. In datzelfde jaar nog kreeg hij samen met Adri van Tiggelen de leiding over de hoofdmacht van Sparta, waarmee hij promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen. Een seizoen later liep hij stage bij het AZ van Louis van Gaal, waarna hij vervolgens naar FC Utrecht trok om trainer te worden van het beloftenteam en later assistent-trainer bij het eerste elftal. In 2009 behaalde Nascimento het hoogste trainersdiploma bij de KNVB en in 2010 werd hij trainer van Sparta Nijkerk. Daarna was hij hoofdcoach van Cruyff Voetbal en was verantwoordelijk voor het implementeren van de Cruyff filosofie bij onder meer bij het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns, en mede als assistent-trainer van John van ’t Schip bij het Mexicaanse Chivas Guadalajara. Daarna was hij technisch directeur bij APOEL FC op Cyprus. Nascimento keert nu weer terug naar Nederland als hoofdtrainer van de Blauw-Witten.

Nascimento: “De voetbalfilosofie van FC Eindhoven waarin aanvallend voetbal, fysieke kracht en opleiden belangrijke onderdelen zijn sluit volledig aan bij mijn eigen doelstellingen. Ik zie er naar uit om in mijn rol als hoofdtrainer samen met de staf deze clubvisie verder te implementeren en te perfectioneren binnen de club.”