zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Civard sprockel tweede versterking voor fc eindhoven

Civard Sprockel tweede versterking voor FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft met Civard Sprockel een ervaren kracht binnengehaald. De transfervrije verdediger tekende donderdag voor twee seizoenen aan de Aalsterweg. Daarmee is hij de tweede versterking voor het nieuwe seizoen.

Civard Sprockel heeft ervaring opgedaan in het binnen- en buitenland. In het seizoen 2001/2002 maakte Sprockel zijn debuut in het betaald voetbal in het shirt van Feyenoord. Vervolgens speelde hij jaren voor Excelsior en Vitesse. In de periode bij de Arnhemmers werd Civard Sprockel door Marco van Basten opgeroepen voor het Nederlands elftal, tot een debuut kwam het niet.

In januari 2011 ging Sprockel een buitenlands avontuur aan. De in Curacao geboren verdediger vertrok naar Anorthosis Famagusta. Vervolgens speelde hij nog kort voor CSKA Sofia, Botev Ploviv, Othellos Athienou en Notts County. Bij die laatste ploeg werkte Sprockel samen met de nieuwe trainer van FC Eindhoven, Ricardo Moniz.

Harm van Veldhoven, technisch manager van de Blauw-Witten, is zeer content met de komst van Sprockel: ‘’Met Civard Sprockel halen we een ervaren, solide verdediger in huis. Daar waren we naar op zoek na het vertrek van aanvoerder Chiró N’Toko. Civard is gehaald als centrale verdediger.’’ Na Augustine Loof is Civard Sprockel de tweede defensieve versterking.

FC Eindhoven heet Civard van harte welkom! 


Ben jij er komend seizoen ook bij? Koop dan nu je seizoenkaart!