vrijdag 15 december 2017

• Carlone schiet fc eindhoven naar eerste overwinning

Carlone schiet FC Eindhoven naar eerste overwinning

In speelronde 5 van de Jupiler League stond de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. FC Eindhoven wist in het Mandemakers Stadion de eerste winst van het seizoen te boeken. De wedstrijd leek lange tijd uit te draaien op een gelijkspel. In de blessuretijd van de wedstrijd was het invaller Alessio Carlone die toch nog de winnende treffer wist te maken.

Bij FC Eindhoven begonnen twee andere spelers in de basis dan in het voorgaande duel. Sebastiaan de Wilde kreeg de voorkeur boven Augustine Loof en Jellert van Landschoot verving de geblesseerde Kyle De Silva links in de defensie.
RKC kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Noël de Graauw kopte de bal over het doel van Ruud Swinkels. De kans daarna was ook voor de ploeg uit Waalwijk, ditmaal was het Roland Bergkamp die de bal naast kopte.
Na een kwartier spelen kregen de Blauw-Witten een vrije trap via de jarige Fries Deschilder. RKC-doelman Etienne Vaessen pakte de bal stijlvol uit de kruising. FC Eindhoven kreeg na deze vrije trap nog een mogelijkheid. Na een mooie actie van Mart Lieder kon de verdediging van RKC net op tijd de bal weg koppen voor Tarik Kada.
In de 35ste minuut kreeg de thuisploeg een penalty na een overtreding van Sebastiaan de Wilde. Ruud Swinkels wist het schot van Paul Quasten te keren en de rebound werd hoog over geschoten door Roland Bergkamp. Daarna een scrimmage voor het doel van RKC, maar de bal ging er niet in.

De eerste grote kans van het tweede bedrijf was voor Mart Lieder, na een goede voorzet van Tarik Kada kon Etienne Vaessen net redden. Na iets meer dan een uur spelen kreeg FC Eindhoven vrije trap aan de rechterkant veld. Linksback Paul Quasten van RKC kon makkelijk weg koppen. Vervolgens leek Elton Kabangu te scoren maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.
Tibo van de Velde maakte zijn rentree na een blessure, hij verving Tarik Kada. RKC kreeg daarna een mogelijkheid via Dylan Seys die Jellert Van Landschoot uitspeelde en de bal over schoot.
Vervolgens twee grote kansen voor RKC, Dylan Seys zag zijn schot naast gaan. In de aanval daarna kon RKC ook niet profiteren.
Vijf minuten voor tijd paste Wilfred van Leeuwen een dubbele wissel toe. Alessio Carlone kwam in het veld voor Elton Kabangu en Dennis Van Vaerenbergh mocht zijn debuut maken voor de Blauw-Witten als vervanger voor Mart Lieder.
In de slotfase van de wedstrijd kreeg FC Eindhoven nog enkele mogelijkheden. Een schot van Jellert Van Landschoot kon door keeper Etienne Vaessen makkelijk worden gekeerd. Tibo Van De Velde schoot uit de aanval daarna over. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Dennis Van Vaerenbergh dé kans op 0-1, doelman Etienne Vaessen redde andermaal.
Toch was het FC Eindhoven dat aan het langste eind trok. Invaller Alessio Carlone schoot mooi binnen na een flipperkast in de zestienmeter van RKC. FC Eindhoven won voor de eerste keer dit seizoen.

De volgende wedstrijd van FC Eindhoven is de bekerwedstrijd in Nijkerk tegen Sparta Nijkerk. Op vrijdag ontvangen onze Blauw-Witten FC Den Bosch in het Jan Louwers Stadion.

RKC Waalwijk – FC Eindhoven 0-1 (0-0)  90+1. Alessio Carlone. Scheidsrechter: Edwin van de Graaf. Gele kaart: Henrico Drost, Paul Quasten, Noël de Graauw (RKC Waalwijk), Sebastiaan De Wilde, Mart Lieder, Tibeau Swinnen (FC Eindhoven). Toeschouwers: 1987.

RKC Waalwijk: Vaessen; Ndefe, Lammers, Drost, Quasten; Greene, de Graauw, Rienstra; Bakari, Bergkamp (73. Voskamp), Amatkarijo (62. Seys).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Matthys, Van Landschoot; van den Boomen, Deschilder, Swinnen; Kada (73. Van De Velde), Lieder (85. Van Vaerenbergh), Kabangu (85. Carlone).
Bijzonderheid: 36. Ruud Swinkels stopt strafschop van Paul Quasten.

Fotografie: Johan Manders