Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

Caenepeel beslist topper: 1-2 winst!

FC Eindhoven nestelt zich steeds hoger in de top van de Jupiler League. Vrijdagavond werd de topper tegen koploper FC Volendam gewonnen met 1-2. Na een door Ruud Swinkels gestopte penalty en een 1-0 achterstand bij rust, scoorde Jinty Caenepeel in de tweede helft tweemaal.

De eerste twintig minuten was er geen moment van gevaar bij beide ploegen. Daarna kreeg de thuisploeg de eerste poging, aanvaller Hilal Ben Moussa kopte de bal net naast het doel. Slechts een minuut later was daar wéér de nummer tien van FC Volendam, de bal eindigde echter in het zijnet.
Vlak voor rust leek FC Eindhoven echt in de problemen te komen, toen scheidsrechter Lindhout een strafschop gaf aan de thuisploeg. Keeper Ruud Swinkels stopte echter de matig ingeschoten pingel van Bert Steltenpool. Vlak daarna werd het toch 1-0 door een doelpunt van Gyliano van Velzen. Aan de linkerzijde van het strafschopgebied stond hij helemaal vrij en schoot de bal via binnenkant lat in de bovenhoek. FC Eindhoven ging met een achterstand de kleedkamer in.

Na rust begon FC Eindhoven met Jinty Caenepeel in plaats van Anil Koç. Het team van Mitchell van der Gaag kwam beter de kleedkamer uit, maar de eerste kans was toch voor FC Volendam. Kevin van Kippersluis schoot, na balverlies van Tibeau Swinnen, net naast de goal van Ruud Swinkels. FC Eindhoven werd sterker en sterker. Het leverde de eerste grote kans op voor de uitploeg. Een voorzet op Christopher Mandiangu werd door de spits breed gelegd. Roald van Hout had de bal voor het inkoppen, maar doelman Hobie Verhulst redde uitstekend.
FC Eindhoven domineerde op de helft van de tegenstander en het was wachten op meer kansen. En die kans kwam er. Roald van Hout gaf een steekpass op Jinty Caenepeel en die bewees het maar weer. Hij omspeelde de doelman en vanuit een lastige positie schoot hij met z’n linkerbeen de 1-1 binnen. Dat zorgde ervoor dat de thuisploeg meer naar voren ging en dat leverde ruimte op voor beide teams. Uitblinker Dario van den Buijs zag die ruimte en Jinty Caenepeel werd op maat bediend met een prachtige lange crosspass. De aanvaller bleef zeer rustig en legde voor de tweede keer de bal in het net. De vier minuten extra tijd werden overleefd en FC Eindhoven nam de drie punten mee naar Brabant, waar volgende week vrijdag Fortuna Sittard op bezoek komt.

Mitchell van der Gaag: "Hier zit een tevreden coach. Dit was een wedstrijd met twee gezichten. FC Volendam heeft de eerste helft de meeste kansen gecreëerd. We hadden moeite met de lopende mensen. Een minuut voor rust scoort Van Velzen en dat is zeer vervelend. Gelukkig duurt een wedstrijd twee helften. Aanvallend moest het beter. Jinty kwam op rechts, Roald op links. Snelheid van Jinty is een gevaar en Volendam hinkte op twee gedachten. We kregen duidelijk de controle. Daarna kwamen de goals van Caenepeel, die tweede vanuit een geweldige pass van Dario. Een compliment voor m’n team. De tweede helft hebben we laten zien waarom we het zo goed doen in de competitie."

Robert Molenaar, trainer van FC Volendam: "Die analyse is haarfijn. Wij eindigen in mineur natuurlijk. In de tweede helft ging het voor ons mis. We konden toen niet meer onder de druk van FC Eindhoven vandaan komen. We hebben momenteel volop tegenwind, in tegenstelling tot de eerste periode. We hebben werk aan de winkel."

FC Volendam - FC Eindhoven 1-2 (1-0). 45. Gyliano van Velzen 1-0, 76. Jinty Caenepeel 1-1, 82. Jinty Caenepeel 1-2. Scheidsrechter: Allard Lindhout. Gele kaart: Sebastiaan de Wilde (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 4428.
38. Ruud Swinkels stopt een strafschop van Bert Steltenpool.

FC Volendam: Verhulst; Evers, Schilder, Schouten, Lo Fo Sang; El Hamdi, Ben Moussa, Vlak (83. Mertens); Laghmouchi (71. Van Son)Steltenpool, Van Velzen (50. Van Kippersluis).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, Massop; Swinnen, Van Imschoot (69. Vink), Deschilder; Van Hout, Mandiangu (66. Boere), Koç (46. Caenepeel).

Fotografie: Pro Shots | Martijn Buskermolen