Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Blessuretijd doet fc eindhoven de das om

Blessuretijd doet FC Eindhoven de das om

Stadion de Geusselt was vrijdagavond het toneel voor de wedstrijd tussen MVV Maastricht en FC Eindhoven. De Blauw-Witten verzuimden om in de eerste helft te scoren waar MVV dat wel deed. Na de rust was de wedstrijd meer in balans, maar verloor FC Eindhoven uiteindelijk met 2-0.

Bij FC Eindhoven stonden dezelfde elf namen op het opstellingsformulier als vorige week en begon het team goed aan de wedstrijd. Elton Kabangu kreeg de eerste mogelijkheid, maar na een foute terugspeelbal van Pieter Nys schoot hij naast. Daarna redde MVV-doelman Michael Verrips zijn ploeg net op tijd voordat Mart Lieder raak kon koppen. Aan de andere kant kopte Christophe Janssens binnen, maar hield Thomas Hooyberghs zijn doel schoon met een katachtige reflex.
Even later werd de Eindhovense formatie weer gevaarlijk, aanvoerder Branco van den Boomen schoot van afstand net naast. Daarna had Tibeau Swinnen een weergaloze actie in huis, maar ging zijn voorzet aan Mart Lieder en Elton Kabangu voorbij.
Enkele minuten voor rust weerhield Michael Verrips topscorer Mart Lieder opnieuw van een doelpunt, na een schot van afstand. FC Eindhoven had de eerste helft het betere van het spel, toch gingen de Blauw-Witten met een achterstand aan de thee. Alessandro Ciranni scoorde in blessuretijd voor de Limburgers.

In de beginfase van de tweede helft scoorde Rodney Klooster de gelijkmaker, echter stond de goed spelende verdediger buitenspel. Thomas Hooyberghs keerde daarna een inzet van Jonathan Okita. Even later stond de doelman aan de andere kant, Micheal Verrips, in de weg voor Mart Lieder.
Vervolgens raakte MVV Maastricht de paal via Koen Kostons, waarna de bal in de rebound hoog over werd geschoten. Aan de andere kant raakte ook FC Eindhoven het aluminium via Mart Lieder die hard op de lat schoot. In de rebound redde Michael Verrips na een inzet van Abdelmalek El Hasnaoui en voorkwam zo de gelijkmaker.
David Nascimento probeerde in de slotfase een gelijkmaker te forceren door Doriano Kortstam als stormram in het veld te brengen. In de blessuretijd van de wedstrijd bleef FC Eindhoven knokken voor een resultaat. Echter, de stand werd 2-0 in plaats van 1-1. Rodney Klooster gleed weg en veroorzaakte onfortuinlijk een strafschop. Kelechi Nwakali ging achter de bal staan en faalde niet. Eindstand 2-0.

Volgende week vrijdag ontvangt FC Eindhoven titelkandidaat N.E.C. uit Nijmegen in het Jan Louwers Stadion. Tickets voor deze wedstrijd zijn te bestellen via FC-Eindhoven.nl/tickets.

MVV Maastricht – FC Eindhoven 2-0 (1-0) 45+1. Alessandro Ciranni 1-0, 90+2. Kelechi Nwakali 2-0 (strafschop). Scheidrechter: Christiaan Bax. Gele kaart: Steven Pereira (MVV Maastricht), Branco van den Boomen, Rodney Klooster (FC Eindhoven). Toeschouwers: 5011.

MVV Maastricht: Verrips, Janssens (46. Kostons), Pereira, Schroyen (46. Thuys), Nys (85. Loshaj), Ciranni, Mares, Okita, Moustafa, Houben, Nwakali
FC Eindhoven: Hooyberghs; Klooster, De Wilde, Matthys, Van Landschoot (83. Kortstam); Achenteh, van den Boomen, Swinnen; El Hasnaoui, Lieder, Kabangu (73. Kada)

Fotografie: Johan Manders