vrijdag 19 oktober 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in Blauw-Witters op andere velden. Milan Massop maakt een transfer naar België en gaat spelen voor Waasland-Beveren en het moment van de waarheid voor Cristian Cuevas en Tom Boere met FC Twente.

Milan Massop maakt transfer naar de Jupiler Pro League

Milan Massop speelde in het seizoen 2015/2016 in het Blauw-Wit van FC Eindhoven. Onder trainer Mitchell van der Gaag speelde hij 32 wedstrijden in de Jupiler League. FC Eindhoven eindigde dat seizoen op de 4e plek in de Jupiler League. In de Jupiler Play-Offs troffen de Blauw-Witten NAC Breda. De thuiswedstrijd in het Jan Louwers Stadion werd met 1-0 gewonnen. In Breda wist NAC echter met 2-0 te winnen wat het einde betekende van het avontuur in de Play-Offs. Na zijn seizoen bij FC Eindhoven maakte Milan een transfer naar eredivisionist Excelsior Rotterdam. In twee seizoenen kwam hij tot 40 wedstrijden in de eredivisie. Na het huidige seizoen zal hij gaan spelen voor het Belgische Waasland-Beveren. Momenteel strijden de Belgen met nog vijf andere ploegen in Jupiler Pro League Playoff II om een ticket voor Europees voetbal. Na vijf wedstrijden staat de ploeg onderaan deze poule en lijkt Europa erg ver weg.

Allesbeslissende wedstrijd voor Cristian Cuevas en Tom Boere tegen Vitesse

Oud-Blauw-Witters Cristian Cuevas en Tom Boere strijden dit seizoen met FC Twente tegen degradatie uit de eredivisie. Met nog twee wedstrijden te spelen lijkt het doek te gaan vallen voor de Tukkers. Met vier punten achter nummer 17 Sparta Rotterdam moet er dus in Arnhem worden gewonnen van Vitesse. De Arnhemmers strijden ook nog voor een ticket voor de Play-Offs om Europees voetbal, dus ook voor de Geel-Zwarten staat er nog veel op het spel.

Cristian Cuevas speelde in het seizoen 2013/2014 een halfjaar voor FC Eindhoven. Nadat hij in 2013 eerst aan Vitesse werd verhuurd maar daar niet aan spelen toe kwam, besloot Chelsea hem een halfjaar te verhuren aan de Blauw-Witten. Hij heeft met FC Eindhoven ook nog in de Jupiler Play-Offs tegen Sparta Rotterdam gespeeld. Over twee wedstrijden waren de Rotterdammers echter te sterk voor FC Eindhoven. Tom Boere streek in de zomer van 2015 neer in Eindhoven. Hij kwam over van KAA Gent waar hij nauwelijks speelde. In twee seizoen bij FC Eindhoven wist hij 12 keer het net vinden. De Jupiler Play-Offs werden in beide seizoen dat hij actief was bij de Blauw-Witten gehaald. Helaas waren FC Volendam en NAC toen te sterk. Na zijn periode bij FC Eindhoven kende hij persoonlijk een geweldig seizoen bij FC Oss. Hij werd topscorer van de Jupiler League met 33 doelpunten en verdiende daarmee een transfer naar FC Twente.