vrijdag 21 september 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze keer in Blauw-Witters op andere velden een tweetal oud-spelers die niet voor de eerste keer van club wisselen. Alemão transfereert weer en gaat naar Zuid-Korea. Christopher Mandiangu heeft een nieuwe club gevonden in Finland.

Alemão transfereert naar Busan I Park

Alemão speelde vorig seizoen 21 wedstrijden in de Jupiler League. De Braziliaan wist vijf maal het net te vinden. Vroeg in zijn carrière speelde hij al in Europa, bij Vicenza Calcio, in Italië. Zonder al te veel succes in Italië keerde hij terug naar zijn thuisland. Hier kwam hij uit voor 8 verschillende clubs. Een korte periode bij Cruz Azul, in Mexico, was zijn tweede periode in het buitenland. In 2016 kwam Alemão bij FC Eindhoven, na een seizoen vertrok hij weer naar Brazilië. Hier wist hij Paraná Clube naar het hoogste niveau te schieten. Afgelopen zondag tekende hij een contract bij Busan I Park uitkomend op het tweede niveau van Zuid-Korea.

Christopher Mandiangu vertrekt naar Finland

Mandiangu speelde in het seizoen 2015-2016 bij de Blauw-Witten. Hij kwam 13 keer in actie voor FC Eindhoven, waarvan een keer in de KNVB Beker. De geboren Congolees is een jeugdproduct van Borussia Mönchengladbach. Via MSV Duisburg, TSG Neustrelitz en BFC Dynamo kwam hij in Eindhoven terecht. Hij bleek een echte clubhopper te worden en heeft na FC Eindhoven in drie jaar voor 5 verschillende clubs gespeeld namelijk: Hamilton (Schotland), MŠK Žilina (Slowakije), FC Blau-Weiß Linz (Oostenrijk), Gandzasar Kapan (Armenië) en Hapoel Kfar Saba (Israël). Een paar weken geleden besloot hij te tekenen bij FF Jaro. Deze club komt uit op het tweede niveau van Finland.