vrijdag 02 maart 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in ‘Blauw-Witters op andere velden’: Jean-Paul de Jong (FC Utrecht) versus Mitchell van der Gaag (Excelsior). Dit weekend stonden twee oud-FC Eindhoven trainers tegenover elkaar in de Eredivisie. Mitchell van der Gaag nam het met zijn Excelsior op tegen het FC Utrecht van Jean-Paul de Jong. In het Van Donge & De Roo Stadion werd het 2-2.

Jean-Paul de Jong vertrok in de zomer van 2015 bij FC Eindhoven om assistent van Erik ten Hag te worden. De geboren Utrechter is sinds het vertrek van ten Hag hoofdtrainer in de Domstad. In de vier wedstrijden waarin hij de leiding had speelde hij vier keer gelijk waaronder tegen Ajax en Feyenoord.

De opvolger van Jean-Paul in Eindhoven was Mitchell van der Gaag. Mitchell was één seizoen actief voor de Blauw-Witten waarna hij naar Excelsior verkaste. De trainer is bezig aan zijn tweede seizoen in Rotterdam en presteert uitstekend. Vorig jaar eindigde Excelsior keurig twaalfde en momenteel staan de Kralingers elfde na 21 wedstrijden.

Zondag stonden de twee trainers dus tegenover elkaar in de Eredivisie. Stanley Elbers zette de ploeg van Mitchel op voorsprong maar al snel kopte Mark van der Maarel de 1-1 tegen de touwen voor het team van Jean-Paul. Zakaria Labyad zorgde twintig minuten voor het einde van de wedstrijd met een mooie vrije trap voor de 1-2. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2 dankzij een prachtige knal van Hicham Faik.