zaterdag 17 november 2018

Blauw-Witters op andere velden

Vandaag een speciale editie van ‘Blauw-Witters op andere velden’ in het teken van SV TEC. Bij de club uit Tiel spelen inmiddels zes spelers met een verleden bij FC Eindhoven. Nicky Kuiper maakte afgelopen weekend de overstap van Blauw-Wit naar Oranje-Wit. In Tiel wordt hij ontvangen door Gianluca Maria, Josemar Makiavala, Serhat Koc, Vinnie Vermeer en Wimilio Vink.

Wimilio Vink

Wimilio Vink verliet FC Eindhoven in de zomer van 2016 voor TEC. De middenvelder speelde één seizoen voor FC Eindhoven en kwam daarin tot 24 wedstrijden. Wimilio wist onder trainer Mitchel van der Gaag de play-offs te halen maar werd uitgeschakeld door NAC Breda in de halve finales.

Gianluca Maria

In het seizoen 2012-2013 werd Gianluca Maria voor één seizoen gehuurd van buurman PSV. De vleugelspeler maakte ruim 1300 minuten in vijftien wedstrijden en scoorde daarin zes keer. Na zijn huurperiode aan de Aalsterweg kwam Gianluca via MVV Maastricht, RKC Waalwijk, Hapoel Ashkelon en JVC Cuijk in de zomer van 2017 bij TEC terecht.

Josemar Makiavala

Josemar Makiavala maakte een jaar eerder dan Gianluca Maria de overstap van PSV naar FC Eindhoven. De aanvaller speelde drie seizoenen voor de Blauw-Witten al kwam hij in het seizoen 2012-2013 niet aan spelen toe als gevolg van een knieblessure. Josemar maakte negen doelpunten en gaf vijf assists in 35 wedstrijden voor FC Eindhoven. Na een half jaar bij RKC Waalwijk vertrok Josemar naar Afrika en speelde hij voor CD 1 de Agusto, de elfvoudig kampioen van Angola. Vorig jaar keerde hij terug in Nederland en tekende hij bij TEC.

Serhat Koc

Van alle spelers uit dit lijstje speelde Serhat Koc de meeste wedstrijden voor FC Eindhoven. In twee periodes kwam de spits tot 135 wedstrijden, maakte 49 doelpunten en was 20 keer aangever. Serhat kwam uit voor FC Groningen en SC Cambuur waarna hij terugkeerde in Eindhoven. Na twee seizoenen vertrok hij naar Helmond Sport waarna hij via Sanliurfaspor, DOVO en FC Kapellen neerstreek bij TEC vorige zomer.

Vinnie Vermeer

Vinnie Vermeer kwam samen met Josemar Makiavala in de zomer van 2011 over van PSV. Vinnie speelde drie seizoen voor FC Eindhoven waarin hij 29 keer in actie kwam. Daarna maakte hij de overstap naar NAC Breda, waarna hij naar Ecuador vertrok om te spelen voor Deportivo Azogues. De middenvelder keerde een jaar later weer terug en werd deze zomer door NAC Breda verhuurd aan FC Oss. Na een half jaar in Oss tekende hij deze maand voor de ploeg uit Tiel.