vrijdag 02 maart 2018

Blauw-Witters op andere velden

In de nieuwe 'Blauw-Witters op andere velden' aandacht voor de prestaties van Younes Mokthar en Chiel Kramer, en de transfer van Joey Sleegers.

Youness Mokhtar helpt PEC Zwolle aan driepunter

In het seizoen 2011-2012 huurde FC Eindhoven Youness Mokhtar van PSV en scoorde hij acht keer voor de Blauw-Witten. Nu speelt hij weer voor Blauw-Witten, de Blauw-Witten uit Zwolle. PEC Zwolle is bezig met een goed seizoen en verstevigde afgelopen weekend de vierde plaats. NAC Breda werd met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van Youness Mokhtar. Na 1 minuut en 47 seconden wist de buitenspeler al te scoren. Vanaf een meter of dertig schoot hij prachtig binnen. Volgende week speelt Youness Mokthar met PEC Zwolle tegen Vitesse.

Chiel Kramer verslaat NEC

Chiel Kramer was in de periode 2014-2016 actief aan de Aalsterweg. De doelman kwam in deze periode tot 3 wedstrijden waarin hij twee keer de nul hield. In de zomer van 2016 vertrok hij naar Almere City FC waar hij al snel een basisplaats wist te veroveren. Vrijdagavond ontving Chiel Kramer titelkandidaat NEC Nijmegen in Almere. In de rust leidde zijn team met 2-0 dankzij Jergé Hoefdraad en Anass Ahannach. Chiel Kramer kreeg in de tweede helft twee doelpunten tegen maar dankzij Sylvester van de Water sleepte Almere City FC de overwinning over de streep. Almere City FC bezet op dit moment de zesde plaats in de Jupiler League.

Joey Sleegers transfereert naar AS Trencin

In het succesvolle seizoen 2014-2015 werd Joey Sleegers gehuurd van Feyenoord. Daarna verdiende hij een transfer naar NEC, werd hij verhuurd aan VVV-Venlo en keerde deze zomer terug bij NEC. Dit seizoen wist Joey Sleegers geen basisplaats te veroveren bij de ploeg uit Nijmegen. Om die reden vertrok de Helmonder naar het AS Trencin van Tscheu La Ling. In een oefenwedstrijd maakte Joey Sleegers meteen indruk door een hattrick te maken tegen AFC Nové Mesto.