vrijdag 19 januari 2018

Blauw-Witters op andere velden

Weinig wedstrijden stonden op het programma rondom oud & nieuw, dus deze week een speciale editie van ‘Blauw-Witters op andere velden’. Met nieuws op het trainersfront. Sinds deze week zijn er drie ex FC Eindhoven-trainers actief in de Eredivisie.

Dinsdagochtend maakte FC Utrecht bekend dat Jean-Paul de Jong de opvolger is van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag. De Jong was tussen 2013 en 2015 succesvol coach van FC Eindhoven. In 2015 behaalde hij een tweede plaats en de halve finale in de Jupiler Play-Offs. In dat seizoen won hij een periodekampioenschap en de bronzen stier als Beste Coach van de Jupiler League. In de daaropvolgende zomer verkaste hij terug naar clubliefde FC Utrecht om aan de slag te gaan als assistent-trainer met de ambitie om verder door te groeien.

Jean-Paul de Jong over zijn benoeming op FCUtrecht.nl: ”Ik ben trots dat ik als hoofdtrainer ben aangesteld. Het vertrouwen dat FC Utrecht in mij heeft, waardeer ik zeer. Ik zie het als een mooie uitdaging om de koers die we onder leiding van Erik ten Hag hebben ingezet voort te zetten met de (nieuwe) staf en spelers."

Eerder werden Mitchell van der Gaag en Ernest Faber aangesteld bij een club in de Eredivisie. Van der Gaag is met een twaalfde plaats goed begonnen aan het seizoen met Excelsior. Ernest Faber staat met FC Groningen een plaats en een punt lager. FC Eindhoven wenst de drie coaches veel succes in de tweede seizoenshelft.