vrijdag 14 december 2018

Blauw-Witters op andere velden

Een nieuwe editie van 'Blauw-Witters op andere velden'! Deze week met Makiavala, Ospitalieri en Vandeputte.

Josemar Makiavala vindt rust bij T.E.C. Tiel

Josemar Makiavala was van 2011 t/m 2014 actief als spelers van FC Eindhoven. Hierna belande hij, na een halfjaar op huurbasis bij RKC gespeeld te hebben, bij Primeiro de Agosto. Deze club komt uit op het hoogste Angolese niveau, het geboorteland van Josemar Makiavala. Sinds januari van dit jaar heeft hij zijn rust gevonden bij T.E.C. Tiel, uitkomend in de Tweede Divisie. “Ik ben trainer Gery Vink erg dankbaar voor deze kans” zei hij in gesprek met de ‘Tweede Divisie Krant’. Afgelopen weekend werd er, ondanks de winterse omstandigheden, gevoetbald tegen Jong Sparta Rotterdam. Nadat oud FC Eindhoven-speler Serhat Koç T.E.C. op slag van rust op voorsprong had gezet, beslisten de Rotterdammers de wedstrijd na rust in hun voordeel door tweemaal Abdou Harroui.

Jari Vandeputte bezorgt ADC Viterbese Castrense overwinning

Jari Vandeputte speelde van 2015 t/m 2017 twee seizoenen lang op huurbasis voor FC Eindhoven. Hier werd hij gehuurd van het Belgische KAA Gent. Deze zomer verkaste hij naar het Italiaanse ADC Viterbese Castrense, wat uitkomt in de Serie C, het derde niveau van Italië. De club staat momenteel op de vierde positie in de competitie. Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen de nummer vijf op het programma, Olbia Calcio 1905. Jari Vandeputte begon in de basis en opende in de extra tijd van de eerste helft de score. Dit doelpunt bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning. Door deze overwinning verstevigt de club zijn vierde positie, met zes punten voorsprong op de nummer vijf.

Marco Ospitalieri beleeft mooie avond met Fortuna Sittard

Marco Ospitalieri speelde in het seizoen 2012/2013 op huurbasis voor FC Eindhoven. Hij werd destijds gehuurd van stadsgenoot PSV. In dit seizoen kwam hij in 25 wedstrijden in actie, waarin hij drie maal trefzeker was. Sinds 2015 speelt Marco Ospitalieri zijn wedstrijden in het geel-groen van Fortuna Sittard. Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. In het eigen Fortuna Sittard Stadion boekte Marco Ospitalieri met zijn team een ruime 6-0 overwinning. Door deze overwinning gaan de Limburgers nu alleen aan kop in de tweede periode van de Jupiler League.