vrijdag 15 december 2017

Blauw-Witters op andere velden

Een nieuwe week, en een nieuwe ‘Blauw-Witters op andere velden’! Ditmaal met Jason Bourdouxhe, Miguel Lopes en Tom Boere.

Tom Boere schiet FC Twente naar punt tegen Ajax

Tom Boere speelde in de seizoenen 2014/15 en 2015/16 zijn wedstrijden voor FC Eindhoven. Afgelopen zomer haalde FC Twente hem, na een seizoen bij FC Oss, naar de Eredivisie. Met FC Twente wist hij tot dusver negen punten te behalen. Afgelopen weekend kregen de Enschedeërs Ajax op bezoek in de eigen Grolsch Veste. Voor rust kwamen de Amsterdammers met 0-2 voor door twee vrije trappen van Lasse Schöne. Na rust trok FC Twente de stand echter gelijk via tweemaal Stefan Thesker. Ruim tien minuten voor tijd leek Justin Kluivert de wedstrijd in Amsterdams voordeel te beslissen, maar enkele minuten voor tijd kopte Tom Boere raak uit een vrije trap van Micahel Liendl. Hiermee bezorgde hij zijn ploeg een punt tegen Ajax.

Miguel Lopes bezorgt zijn team de overwinning

Miguel Lopes speelde in het seizoen 2014/15 in de selectie van FC Eindhoven, waarna hij terugkeerde naar zijn thuisland Portugal. Sinds deze zomer komt hij uit voor Moura Atlético Clube, spelend in de Campeonato de Portugal, het nationale derde niveau. Daar bezet de club momenteel de twaalfde positie. Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen nummer zeven van de ranglijst, Sporting Clube Ideal, op het programma. AC Moura wist de wedstrijd met 2-0 te winnen, beide doelpunten van de thuisclub waren afkomstig van Miguel Lopes. Door deze overwinning klimt AC Moura naar een tiende positie op de ranglijst.

FC Eindhoven treft vrijdag Jason Bourdouxhe

Jason Bourdouxhe droeg in het seizoen 2012/13 het Blauw-Wit van FC Eindhoven, waarna hij twee seizoenen onder contract stond aan de Aalsterweg. In de 83 wedstrijden die hij in totaal voor FC Eindhoven speelde, wist hij 8 keer te scoren. Momenteel speelt hij bij Helmond Sport. Afgelopen weekend gingen de Helmonders op bezoek bij RKC in Waalwijk. Door een doelpunt van Serginho Greene in de tweede helft stond Jason Bourdouxhe met zijn team met lege handen na het laatste fluitsignaal. Na vijftien speelronden staat Helmond Sport op de voorlaatste plaats in de Jupiler League, met een totaal van elf verzamelde punten. Aanstaande vrijdag gaat FC Eindhoven op bezoek in het Lavans Stadion.