maandag 29 januari 2018

Blauw-Witters op andere velden

Tijd voor weer een nieuwe editie van ‘Blauw-Witters op andere velden’! Ditmaal kijken we naar de prestaties van Youness Mokhtar en Torino Hunte in de Eredivisie en Alemão in Brazilië.

Alemão bezorgt Paraná promotie

Alemão speelde in het seizoen 2016/2017 in het Blauw-Wit van FC Eindhoven. Na FC Eindhoven vertrok de Italiaanse Braziliaan naar zijn geboorteland Brazilië om daar te spelen voor Paraná Clube, uitkomende in de serié B. Afgelopen weekend stond de uitwedstrijd tegen Clube de Regatas Brasil op het programma. Na een uur spelen kwam Alemão in het veld voor Zezinho. Twee minuten later gaf hij een voorzet vanaf links die door een speler van CRB achter zijn eigen doelman gewerkt werd. Dit eigen doelpunt bleek uiteindelijk genoeg voor Paraná om de overwinning te behalen. Door de overwinning promoveerde de club naar het hoogste niveau.

Youness Mokhtar bezig aan goed seizoen met PEC Zwolle

Youness Mokhtar speelde in het seizoen 2011/2012 op huurbasis aan de Aalsterweg. Hierna ging hij, via onder andere twee seizoenen bij FC Twente, naar PEC Zwolle. Na twaalf speelrondes in de Eredivisie staat PEC Zwolle momenteel op een zeer verdienstelijke vierde positie. Afgelopen weekend kwam koploper PSV op bezoek in het MAC³PARK Stadion. PEC Zwolle speelde een goede wedstrijd en kreeg, voornamelijk in de tweede helft, via onder andere Youness Mokhtar goede kansen om op voorsprong te komen. Echter waren het de Eindhovenaren die in de extra tijd wisten te scoren en er hierdoor met de overwinning vandoor gingen. Aankomend weekend gaan de Zwollenaren op bezoek bij SC Heerenveen.

Torino Hunte pakt punt tegen Feyenoord in de Kuip

Torino Hunte speelde twee seizoenen voor FC Eindhoven, van 2013 tot 2015. Sinds 2015 speelt hij zijn duels in het geel/zwart van VVV-Venlo. Met de Limburgers kent hij tot nu toe een goede terugkeer in de Eredivisie. Na twaalf wedstrijden staat Torino Hunte met zijn team op een twaalfde positie in de competitie. Afgelopen weekend ging VVV-Venlo op bezoek bij Feyenoord. Hij kwam na ruim een halfuur spelen in het veld voor de geblesseerd geraakte Leroy Labylle. Tien minuten na rust kwam Feyenoord op voorsprong. Enkele minuten voor tijd scoorde Damian van Bruggen uit een corner de gelijkmaker, waardoor VVV-Venlo een knap punt pakte in de Kuip.