vrijdag 24 augustus 2018

Blauw-Witters op andere velden

Een nieuwe editie van Blauw-Witters op andere velden. Deze keer met Ernest Faber, Milan Massop en Joey Sleegers.

Ernest Faber bezig aan tweede seizoen bij FC Groningen

Van april tot en met juni 2008 en van juli 2010 tot maart 2012 stond Ernest Faber als trainer voor de groep bij FC Eindhoven. Hierna kwam hij, na assistent trainer te zijn geweest bij PSV en het Nederlands Elftal en het hoofdtrainerschap bij NEC, in 2016 terecht bij FC Groningen. In zijn eerste seizoen bij de Groningers behaalde hij een ticket voor de Europa League play-offs. Hierin werd over twee wedstrijden verloren van AZ. Dit seizoen staat Ernest Faber met zijn team op de veertiende plek in de Eredivisie. In de vorige speelronde werd met 2-1 verloren Sparta Rotterdam.

Milan Massop scoort voor winnend Excelsior

Milan Massop was in het seizoen 2015/16 actief aan de Aalsterweg. Hier speelde hij in totaal 35 wedstrijden waarin hij eenmaal wist te scoren. In de zomer van 2016 vertrok Milan naar Excelsior. Daar is hij nu bezig aan zijn tweede seizoen, waarin hij nog elke week aan de aftrap verscheen. Afgelopen weekend ging hij met Excelsior op bezoek bij de bekertegenstander van FC Eindhoven, FC Twente. In Enschede wonnen de bezoekers met 1-3. Het tweede doelpunt van de Rotterdammers kwam van Milan Massop. Dit was tevens zijn tweede doelpunt van het seizoen. Excelsior staat momenteel op een zevende plaats in de Eredivisie, met veertien punten uit tien wedstrijden.

Sleegers pakt eerste Play-Off ticket

In het seizoen 2014/15 was Joey Sleegers te zien in het Blauw-Wit van FC Eindhoven, waar hij voor een seizoen werd gehuurd van Feyenoord. Hierna vertrok hij naar NEC, dat hem nog een jaar verhuurde aan VVV Venlo. Tegenwoordig is Joey Sleegers actief in de Jupiler League namens NEC. Afgelopen weekend won hij met zijn team met 3-1 van Jong FC Utrecht. Ondanks de overwinning greep NEC net naast de periodetitel. Door de overwinning van Jong Ajax op FC Eindhoven bleven de Amsterdammers de Nijmegenaren op doelsaldo voor. Het ticket voor de Jupiler Play-Offs ging desondanks wel naar Nijmegen.