maandag 29 januari 2018

Blauw-Witters op andere velden

Een nieuwe Blauw-Witters op andere velden! Ditmaal met Dario van den Buijs van Heracles Almelo en Tom Boere en Cristian Cuevas van FC Twente.

Dario van den Buijs maakt Eredivisiedebuut

Vorige week vrijdag nam hij nog afscheid van FC Eindhoven voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Gisteren maakte Dario van den Buijs zijn Eredivisiedebuut voor Heracles Almelo tegen stadsgenoot PSV (3-0). Hij viel in de rust in voor Bart van Hintum. Van den Buijs speelde 72 wedstrijden voor FC Eindhoven, het seizoen 2015-2016 en 2016-2017. Hij scoorde daarin 10 keer en gaf 13 assists daarnaast was hij zijn laatste seizoen aanvoerder. In zijn eerste seizoen werd hij vierde met FC Eindhoven, maar verloor de Jupiler Play-Fffs van NAC Breda.

Weerzien met Boere en Cuevas

Morgen speelt FC Eindhoven voor de beker tegen Eredivisionist FC Twente. Bij de club uit Enschede spelen enkele oude bekenden. Ten eerste Tom Boere, de spits speelde van 2014 tot en met 2016 voor de Blauw-Witten. Hij speelde in totaal 53 wedstrijden voor FC Eindhoven en scoorde twaalf doelpunten. Hij vertrok daarna naar FC Oss om daar een transfer naar FC Twente te verdienen. Boere heeft inmiddels twee doelpunten gemaakt in acht wedstrijden voor FC Twente.

De andere Blauw-Witter Cristian Cuevas, de Chileen, speelde een half seizoen voor FC Eindhoven. Hij werd in de winter van 2014 gehuurd van Chelsea FC. In dat seizoen eindigde FC Eindhoven zesde in de competitie en verloor het in de Jupiler Play-Offs van Sparta, dat op dat moment uitkwam in de Eredivisie. Cuevas staat nog steeds onder contract bij Chelsea FC en is na huurperiodes bij Club Universidad de Chile en Sint Truiden neergestreken in Enschede. Cuevas speelde tot nu toe drie wedstrijden voor FC Twente en won afgelopen weekend met 3-0 van Roda JC, hij speelde de hele wedstrijd.