vrijdag 14 december 2018

Blauw-Witters op andere velden

Tijd voor weer een nieuwe editie van Blauw-Witters op andere velden. Dit keer kijken we naar Jinty Caenepeel, Mitchell van der Gaag en Serhat Koc.

Jinty Caenepeel trefzeker in overwinning Excelsior op ADO Den Haag

Jinty Caenepeel was van 2015 tot en met 2017 speler van FC Eindhoven. In deze periode bij de Blauw-Witten speelde hij 59 wedstrijden waarin hij 18 keer doel trof. Afgelopen zomer verkaste hij naar Excelsior. Daar is hij tot nu toe in elke wedstrijd actief geweest. Zondag stond de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Al na zeven minuten spelen opende Jinty Caenepeel de score op aangeven van Excelsior-aanvoerder Ryan Koolwijk. ADO Den Haag maakte in de eerste helft nog gelijk maar uiteindelijk wist Excelsior te winnen door een doelpunt van Hicham Faik. De Rotterdammers staan na acht speelrondes op een 10e plek in de Eredivisie.

Mitchell van der Gaag wint op bezoek in Den Haag

Mitchell van der Gaag was in het seizoen 2015/2016 trainer van FC Eindhoven. Hij pakte met de club een periodetitel en sloot het seizoen af op een 4e plaats in de Jupiler League. Hierna vertrok Van der Gaag naar Excelsior, waarmee hij zijn debuut maakte als trainer in de Eredivisie. Hier werkt hij sinds dit seizoen onder andere weer met Jinty Caenepeel, die hij ook al bij FC Eindhoven in zijn selectie had. Afgelopen weekend werd er op bezoek in het Cars Jeans Stadion in Den Haag met 1-2 gewonnen van ADO Den Haag. Door deze overwinning ging de ploeg van Mitchell van der Gaag ADO Den Haag voorbij op de ranglijst.

Serhat Koç scoort voor tweede wedstrijd op rij

Serhat Koç speelde, verdeeld in drie periodes (2008-2009, 2011 en 2011-2013), 135 wedstrijden in het Blauw-Wit van FC Eindhoven. Hij wist in totaal 49 keer te scoren voor de club. Momenteel is Serhat Koç actief als speler van s.v. T.E.C. uit Tiel, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Afgelopen weekend speelde Serhat Koç met zijn team een thuiswedstrijd tegen het uit de Jupiler League gedegradeerde Achilles ’29. De Tielenaren wonnen op eigen veld met 2-0, mede door een doelpunt van Serhat Koç. Door de overwinning ging s.v. T.E.C. Achilles ’29 voorbij op de ranglijst en staat het na acht speelrondes op een 12e positie.