vrijdag 20 oktober 2017

Blauw-Witters op andere velden

In een nieuwe editie van ‘Blauw-Witters op andere velden’ komen Ricardo Moniz, Rob van Boekel en Jason Bourdouxhe aan bod.

Rob van Boekel koploper met VV UNA

Rob van Boekel speelde maar liefst vijf seizoenen in het Blauw-Wit van FC Eindhoven. Tijdens deze periode speelde hij 158 wedstrijden waarin hij 24 keer wist te scoren. Na het seizoen 2012/2013 vertrok hij naar VV UNA, de club waar hij als jeugdspeler begon met voetballen. Met VV UNA komt Rob van Boekel uit in de Derde Divisie Zondag. Hierin gaan de Veldhovenaren momenteel aan kop, nadat zeven van de acht duels in winst werden omgezet en eenmaal gelijk werd gespeeld. Rob van Boekel is dit seizoen vooral invaller bij VV UNA, maar was al wel een keer trefzeker tegen Quick. Afgelopen weekend werd met 0-3 gewonnen op bezoek bij Blauw Geel ’38.

Slechte competitiestart voor Jason Bourdouxhe en Helmond Sport

In het seizoen 12/13 huurde FC Eindhoven Jason Bourdouxhe van stadsgenoot PSV. Na zijn huurperiode bleef hij bij de Blauw-Witten, ditmaal op definitieve basis. Hij kwam tot 83 wedstrijden voor FC Eindhoven waarmee hij twee keer de play-offs haalde. In de zomer van 2015 verkaste hij naar VVV-Venlo waar hij minder succes had. Hier kwam hij in 16 wedstrijden in actie, en kwam hij tot een assist. Een seizoen later vertrok hij naar Helmond Sport waarvoor hij op dit moment uitkomt. Helmond Sport is het seizoen slecht begonnen en wist nog niet te winnen dit seizoen. Jason Bourdouxhe was in alle competitiewedstrijden basisspeler.

Ricardo Moniz vindt nieuw avontuur in Denemarken

Ricardo Moniz was van 1981 tot en met 1984 actief als speler van FC Eindhoven, waar hij in het seizoen 2016/2017 terugkeerde als hoofdtrainer. Na een seizoen namen beide partijen echter alweer afscheid van elkaar. Afgelopen weekend werd bekend dat hij de nieuwe hoofdtrainer is van het Deense Randers FC. Randers FC komt uit in de Superligaen, het hoogste Deense profniveau. Tot dusver wisten de Denen slechts zeven punten te behalen in tien wedstrijden. Eenmaal werd er gewonnen, vier keer werden de punten gedeeld met de tegenstander, waardoor Randers FC momenteel op de laatste plaats staat. Een mooie uitdaging voor Ricardo Moniz.