vrijdag 15 december 2017

Blauw-Witters op andere velden

Een nieuwe editie van ‘Blauw-Witters op andere velden’! Dit is inmiddels de zes editie en vandaag komen aanbod; Ayrton Statie, Jari Vandeputte en Anthony van den Hurk.

Ayrton Statie basisspeler op hoogste niveau in Azerbeidzjan

Ayrton Statie speelde een half jaar in het Blauw-Wit, na het seizoen 2015/2016 vertrok hij naar FC Oss. Sinds deze zomer komt hij uit voor FC Sabail uit de Azerbeidjaanse hoofdstad Bakoe. De ploeg van Ayrton Statie komt uit in de Premyer Liqasi, de hoogste nationale competitie. De competitie bevat slechts 8 teams, waarbij FC Sabail de zesde plaats bezet na evenzoveel speelrondes. In het huidige seizoen werd tweemaal gewonnen, vier keer stonden Ayrton Statie en zijn team met lege handen na het laatste fluitsignaal. Afgelopen weekend was Sumgayit met 0-2 te sterk. Ayrton Statie maakte in alle wedstrijden de volledige negentig minuten vol.

Jari Vandeputte helpt ploeg aan overwinning op Gavorrano

Jari Vandeputte kwam van 2015 tot en met 2017 twee seizoenen op huurbasis uit voor FC Eindhoven, dat hem huurde van KAA Gent. Deze zomer haalde het Italiaanse ADC Viterbese Castrense hem op. ADC Viterbese Castrense komt uit in de Serie C, het derde niveau van Italië. De Belg is het seizoen goed begonnen met vier overwinningen in zes speelrondes, waardoor ze momenteel op een vierde positie staan. Afgelopen weekend werd er met 0-3 gewonnen van Gavorrano, waarbij Jari Vandeputte verantwoordelijk was voor de 0-3 en gaf de assists voor de andere twee doelpunten. Tot dusver wist hij in totaal twee keer te scoren en was hij vier keer de aangever van een doelpunt.

Anthony van den Hurk scoort gelijkmaker

FC Eindhoven nam Anthony van den Hurk in januari 2013 over van FC Den Bosch. Van den Hurk speelde 80 wedstrijden voor FC Eindhoven, hij scoorde 27 keer en was zes maal de aangever. In zijn eerste half jaar eindigde FC Eindhoven 16e in de Jupiler League. De drie seizoenen daarna werd hij met FC Eindhoven respectievelijk zesde, tweede en vierde. In de zomer van 2016 maakte de spits een transfer naar De Graafschap. Afgelopen vrijdag bezorgde hij zijn club een punt door de gelijkmaker te scoren tegen FC Emmen (2-2).