vrijdag 20 oktober 2017

Blauw-Witters op andere velden

Tijd voor weer een nieuwe editie van ‘Blauw-Witters op andere velden’. Waar spelen voormalig Blauw-Witters nu en wat hebben zij dit weekend gedaan? Deze week nemen we een kijkje bij Rai Vloet, Marco Ospitalieri en Tom Boere.

Rai Vloet tweemaal trefzeker voor NAC Breda
Rai Vloet speelde afgelopen seizoen in het Blauw-Witte shirt van FC Eindhoven, waar hij werd gehuurd van stadsgenoot PSV. Na dit seizoen keerde hij terug naar de roodwitten, maar werd uiteindelijk verkocht aan NAC Breda. Daar is hij goed aan het seizoen begonnen. Niet alleen maakte hij in alle vijf de competitiewedstrijden de volle negentig minuten, ook wist hij al 3 keer te scoren. Afgelopen weekend wist Rai Vloet met zijn team in eigen huis voor het eerst dit seizoen te winnen. In de wedstrijd tegen FC Groningen was hij verantwoordelijk voor alle twee de Bredase doelpunten, welke hij ook nog eens in een tijdsbestek van 2 minuten maakte.

Marco Ospitalieri bezorgt Fortuna Sittard derde overwinning
Marco Ospitalieri speelde in het seizoen 2012/2013 voor FC Eindhoven. Ook hij werd gehuurd van PSV. Na zijn avontuur bij de Blauw-Witten speelde hij twee seizoen voor MVV waarna hij verkaste naar Fortuna Sittard. Met de Limburgers wist hij dit seizoen onder meer alle drie de thuiswedstrijden in de Jupiler League te winnen, waardoor ze momenteel op een vierde positie staan. Afgelopen vrijdag stond de derde thuiswedstrijd op het programma tegen FC Volendam. Marco Ospitalieri scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde zijn team zo de drie punten. Uit een prachtige vrije trap liet hij keeper Hobie Verhulst kansloos.

Tom Boere scoort en verslaat FC Utrecht: 4-0
Tom Boere was twee seizoenen lang actief voor FC Eindhoven, van 2014 t/m 2016. Hierna vertrok hij naar FC Oss, waar hij afgelopen zomer door FC Twente naar de Eredivisie werd gehaald. Tom Boere wist tot afgelopen weekend nog geen punten te pakken met FC Twente. Op zondag stond de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma in de eigen Grolsch Veste in Enschede. Na een kleine tien minuten spelen wist Tom Boere FC Urecht-keeper David Jensen al te verschalken. Met een lobje schoot hij de bal over de keeper heen het doel in. Dit bleek het begin van een mooie middag voor Tom Boere en zijn team, er werd uiteindelijk met 4-0 van FC Utrecht gewonnen.