vrijdag 22 september 2017

Blauw-Witters op andere velden

Een nieuwe editie van ‘Blauw-Witters op andere velden’. Waar zijn voormalig Blauw-Witters nu? En wat hebben zij dit weekend gedaan? Deze week kijken we naar een drietal spelers uit de selectie van successeizoen 2014/2015: Torino Hunte, Jens van Son en Miguel Lopes.

Torino Hunte start goed met VVV-Venlo

Torino Hunte was van 2013 tot 2015 te bewonderen in Eindhoven, FC Eindhoven nam de buitenspeler destijds over van vv UNA. In 2015 kwam verkaste Torino Hunte naar VVV-Venlo waarmee hij vorig seizoen kampioen werd in de Jupiler League. Inmiddels is de Eredivisie alweer 4 speelronden oud en Hunte is goed gestart met VVV-Venlo. De club uit Limburg bezet momenteel met 7 punten de achtste positie in de Eredivisie. Afgelopen zondag begon hij in de basis en speelde met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. Na 75 minuten moest hij het veld verlaten voor Kelechi Nwakali, die even later het doelpunt maakte voor de Limburgse ploeg.

Oud-captain Jens van Son verslaat NEC

Jens van Son speelde 200 wedstrijden voor FC Eindhoven verdeeld over twee periodes. Zijn langste periode was van 2006 tot 2012, waarna hij naar Sparta vertrok. Een jaar later keerde hij weer terug aan de Aalsterweg, in dat seizoen haalde hij de Jupiler Play-Offs met FC Eindhoven. Het seizoen daarna werd hij tweede met FC Eindhoven. Via Roda JC en Fortuna Sittard is Jens van Son sinds deze zomer te bewonderen bij FC Den Bosch. Hij speelde tot nu toe alles voor de ploeg uit Den Bosch. Afgelopen weekend wist hij te winnen van N.E.C. Nijmegen met 3-0.

Miguel Lopes trefzeker voor Moura AC

Miguel Lopes (22) stond ruim één jaar onder contract bij de Blauw-Witten. Vervolgens keerde hij terug naar thuisland Portugal, waar hij vorig seizoen 14 keer scoorde voor Atlético Clube da Malveira. Deze zomer trok hij naar Moura Atlético Clube, actief in de Campeonato de Portugal, het derde niveau van Portugal. Afgelopen weekend wist hij met zijn club met 3-0 te winnen van CO Montijo. Miguel Lopes scoorde het tweede doelpunt. Hierdoor staat zijn club na 3 speelrondes in de middenmoot.