vrijdag 22 september 2017

Blauw-Witters op andere velden

Vandaag de tweede editie van ‘Blauw-Witters op andere velden’. In deze editie kijken we onder meer naar voormalige Blauw-Witters die op de ‘deadline day’ van de zomerse transferperiode nog een nieuwe club vonden. We zoomen in op Gervane Kastaneer, Christopher Mandiangu en Cristian Cuevas.

Gervane Kastaneer in Jong Oranje

Gervane Kastaneer was van januari tot en met juni 2016 actief aan de Aalsterweg, waar hij werd gehuurd van ADO Den Haag. Momenteel speelt hij bij het Duitse FC Kaiserslautern, waar hij afgelopen maandag zijn eerste doelpunt scoorde. Ook daar ligt de competitie nu even stil vanwege de interlandperiode. Gervane Kastaneer maakt deze week deel uit van de selectie van Jong Oranje. Tijdens de met 1-1 gelijkgespeelde EK-kwalificatie wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen het onder 21 van Engeland stond Gervane Kastaneer vanaf de aftrap op het veld. Na ruim zeventig minuten werd hij gewisseld voor Richairo Živković.

Christopher Mandiangu vindt weer een nieuw avontuur

Christopher Mandiangu speelde van augustus 2015 tot en met januari 2016 voor FC Eindhoven. Op de laatste dag van de zomerse transferperiode voor het seizoen 2017|2018 verkaste hij van het Armeense Gandzasar Kapan naar het Israëlische Hapoel Kfar Saba, dat uitkomt in de Ligat Ha’Al, de hoogste divisie van Israël. Hapoel Kfar Saba gaat na drie speelrondes aan de leiding in de competitie. Christopher Mandiangu maakte nog geen minuten bij zijn nieuwe werkgever.

Cristian Cuevas keert terug naar Nederland

Cristian Cuevas droeg van februari tot en met juni 2014 het Blauw-Wit van FC Eindhoven, dat hem huurde van het Engelse Chelsea FC. In dat seizoen wist hij met FC Eindhoven de play-offs te halen na op een zesde plaats te zijn geëindigd in de competitie. Na een half jaar in Eindhoven keerde Cristian Cuevas weer terug naar London, waar hij nu nog steeds onder contract staat. De afgelopen jaren werd hij onder andere verhuurd aan het Belgische VV Sint Truiden. Op de deadline day van de transferperiode vertrok de Chileen op huurbasis voor een jaar naar FC Twente.