vrijdag 24 november 2017

Blauw-Witters op andere velden

Vanaf deze week starten we met een nieuwe rubriek, Blauw-Witters op andere velden! Wekelijks zoomen we in op 3 voormalig spelers van FC Eindhoven. We nemen een kijkje bij de club waar ze nu spelen en de resultaten die ze daar behalen. Voor deze eerste editie nemen we Alemão, Youness Mokhtar en Joey Sleegers onder de loep.

Youness Mokhtar trefzeker bij PEC Zwolle

Youness Mokhtar werd tijdens het seizoen 2011/2012 door FC Eindhoven gehuurd van stadsgenoot PSV. Momenteel speelt Youness bij PEC Zwolle in de Eredivisie. In de derde speelronde van de competitie was FC Twente afgelopen zaterdag de tegenstander. Youness Mokhtar krulde de bal prachtig in de verre hoek, na een één-tweetje met teamgenoot Bram van Polen. Diezelfde Van Polen verdubbelde de voorsprong even later door een penalty te benutten. De 2-0 stand was tevens ook de eindstand van het Overijsselse onderonsje. Met zeven punten uit drie wedstrijden bezet PEC Zwolle de derde plek in de Eredivisie. Daarnaast is Youness vandaag (dinsdag) jarig, proficiat!

Alemão scoort vijfde doelpunt

José Carlos Tofolo Júnior, beter bekend als Alemão, speelde van september 2016 tot juli 2017 voor FC Eindhoven, waarna hij vertrok naar het Braziliaanse Paraná Clube, uitkomend in de serié B. Tot zover heeft hij daar 10 wedstrijden gespeeld en 5 keer gescoord. Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen Juventude op het programma. Alemão stond aan de aftrap en scoorde de 1-0. Hij kopte raak vanuit een vrije trap vanaf de rechterkant van Renatinho. Paraná stelde in de extra tijd de overwinning veilig door de marge op twee doelpunten te brengen. Door deze overwinning staat Paraná nu vijfde in de competitie.

Joey Sleegers de volgende tegenstander

Joey Sleegers, bij de meesten bekend als ‘Messi van de Aalsterweg’, speelde in het seizoen 2014/2015 op huurbasis voor de Blauw-Witten. In dat seizoen speelde hij 36 wedstrijden, waarin hij 13 keer wist te scoren en 5 assists afleverde. Dit seizoen speelt Joey bij NEC Nijmegen, de tegenstander van FC Eindhoven aankomende vrijdag. Daar mocht hij tot nu toe in alle twee de competitiewedstrijden vanaf de aftrap meedoen. Afgelopen vrijdag werd in Deventer met 1-1 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. Met vier punten uit 2 wedstrijden staat NEC momenteel op een gedeelde vierde plek in de Jupiler League.