vrijdag 14 december 2018

Blauw-Witters op andere velden

In deze editie van Blauw-Witters op andere velden: weten Cristian Cuevas (2-0) en Dario van den Buys (4-1) met hun clubs te winnen.

Cristian Cuevas voetbalt sinds deze zomer bij het Oostenrijkse Austria Wien. De Chileen speelde vorig seizoen nog bij FC Twente. Afgelopen weekend won Austria Wien het thuisduel tegen SKN Sankt Pölen met 2-0. Cuevas deed in dit duel 85 minuten mee als linksback. Met deze overwinning neemt Austria Wien de vijfde plaats in op ranglijst in de Tipico Bundesliga (het hoogste niveau van Oostenrijk).

Cuevas maakte in de winterstop van het seizoen 2013/2014 de overstap naar FC Eindhoven, de vleugelverdediger werd voor een half seizoen gehuurd van Chelsea FC. Dat seizoen eindigden de Blauw-Witten op de zesde plaats in de Eerste Divisie, die recht gaf op het spelen van play-offs.

Dario van den Buys heeft met Heracles Almelo afgelopen weekend met 4-1 gewonnen van VVV-Venlo. De oud-verdediger van FC Eindhoven stond de gehele wedstrijd in de basis. Heracles kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Adrián Dalmau. In de tweede helft liep de thuisploeg door doelpunten van Lerin Duarte (2) en Kristoffer Peterson uit naar een ruime zege, de eindstand in Almelo was 4-1.

Heracles presteert dit seizoen uitstekend in de Eredivisie. Na veertien gespeelde wedstrijden neemt de ploeg van trainer Frank Wormuth de vierde plaats in achter Feyenoord. Dario Van den Buijs stond in bijna alle competitiewedstrijden in de basis.