zaterdag 17 november 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in Blauw-Witters op andere velden is Mart Lieder belangrijk voor zijn club in Denemarken en zien we voormalig assistent-trainer Maurice Verberne een contract tekenen als hoofdtrainer.

SønderjyskE won afgelopen weekend van Vendsyssel. Nadat de thuisploeg in het begin van de wedstrijd nog op voorsprong was gekomen stelde de ploeg van Mart Lieder snel orde op zaken. De wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning voor SønderjyskE. Nadat Mart Lieder net na rust een assist had gegeven pikte de goalgetter even later ook zelf zijn doelpuntje mee. Hij maakte de belangrijke 1-3 waardoor de wedstrijd gespeeld was.

Mart Lieder presteert tot nu toe aardig in de Deense Eredivisie. Hij scoorde tot nu toe vier keer in vijftien duels, hij gaf tevens drie assists. SønderjyskE is na vijftien gespeelde wedstrijden terug te vinden op de vierde plaats in de Deense competitie.

Maurice Verberne is vorige week aangesteld als hoofdtrainer van RKVV Brabantia. De voormalig assistent-trainer van FC Eindhoven neemt het stokje over van Guillaume van Wilgen. Maurice Verberne was vijf jaar werkzaam bij FC Eindhoven als assistent-trainer. In deze periode was de oud-profvoetballer assistent onder hoofdtrainers Jean-Paul de Jong, Mitchell van der Gaag, Ricardo Moniz, Wilfred van Leeuwen en David Nascimento. Bij Brabantia staat Verberne voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer.