vrijdag 23 november 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in Blauw-Witters op andere velden voegt Thomas Horsten zich bij de Eindhovense enclave in Tiel. En zien we Anthony van den Hurk de winnende treffer maken voor MVV Maastricht.

Thomas Horsten naar SV TEC

Thomas Horsten maakte in de winterstop van het seizoen 2014/2015 de overstap van het Italiaanse Cavese naar FC Eindhoven. Horsten die het liefst op het middenveld speelt werd bij de Eindhovenaren omgeturnd tot vleugelverdediger. De Veldhovenaar kwam tot een totaal van 84 officiële wedstrijden voor FC Eindhoven, hij gaf hierin zes assists. Het eerste seizoen bij FC Eindhoven werd sportief gezien ook meteen het succesvolste seizoen voor Horsten. De Blauw-Witten eindigde dit seizoen op een knappe tweede plaats in de Eerste Divisie.

Het contract van Thomas Horsten liep afgelopen seizoen af bij FC Eindhoven. Horsten wilde na zijn vertrek bij FC Eindhoven graag naar het buitenland verkassen. De vleugelverdediger liep onder meer stage in Roemenië bij FC Dinamo Boekarest, dit leidde echter niet tot een contract voor de Veldhovenaar. Inmiddels heeft Horsten een nieuwe club gevonden, hij heeft zich aangesloten bij SV TEC in Tiel wat in de Derde divisie uitkomt. Bij TEC treft Horsten een aantal andere oud-spelers van FC Eindhoven. Onder andere Nicky Kuiper, Serhat Koc, Wimilio Vink en Gianluca Maria staan onder contract bij TEC.

Anthony van den Hurk trefzeker voor MVV Maastricht

MVV Maastricht won afgelopen weekend verassend op bezoek bij FC Twente. Bij een overwinning zouden de Tukkers gedeeld aan kop kunnen komen in de Keuken Kampioen Divisie. De thuisploeg kreeg voldoende kansen, maar het ging keer op keer mis in de afwerking.

In de tweede helft kwam MVV na een uur spelen volledig tegen de verhouding in op voorsprong. Voormalig FC Eindhoven speler Anthony van den Hurk zette de Limburgers op een 0-1 voorsprong. FC Twente ging hierna op jacht naar de gelijkmaker. Het ontbrak de Tukkers echter aan het nodige geluk in de afwerking, zo belandde de bal tot twee keer toe op de paal. Het bleef uiteindelijk bij 0-1 waardoor Anthony van den Hurk matchwinner werd van het duel.

Namens FC Eindhoven wensen wij Thomas Horsten en Anthony van den Hurk veel succes voor dit seizoen en de rest van hun carrière!