vrijdag 26 oktober 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in Blauw-Witters op andere velden nemen we een kijkje in Almelo waar Dario van den Buijs onder contract staat bij Heracles. En zien we dat Anil Koc sinds deze zomer een nieuwe club heeft.

Dario van den Buijs speelde in totaal twee seizoenen in het Blauw-Wit van FC Eindhoven. De Belg maakte in de zomer van 2015 de overstap van Club Brugge naar de Eindhovenaren, hij tekende destijds een contract voor drie seizoenen. In Eindhoven groeide de jonge centrale verdediger snel uit tot een onmisbare steunpilaar. In zijn laatste seizoen werd Dario van den Buijs zelfs benoemd tot aanvoerder. De Belg speelde in totaal 72 wedstrijden in het shirt van FC Eindhoven, hij was hierin tien keer trefzeker en gaf dertien assists. Vooral het tweede seizoen van Dario van den Buijs bij FC Eindhoven viel erg op, hij wist dat seizoen maar liefst negen keer te scoren en zes assists te geven. Een aantal waar menig aanvaller smachtend naar zal kijken.

Na dit uiterst succesvolle seizoen maakte Dario van den Buijs de overstap naar Eredivisionist Heracles Almelo. Mede door blessureleed kwam Van den Buijs in zijn eerste seizoen in slechts negen wedstrijden in actie voor Heracles. Dit seizoen lijkt de Belg een vaste basisplaats te hebben afgedwongen, hij speelde dit seizoen vijf wedstrijden voor Heracles Almelo. Van den Buijs is dit seizoen goed begonnen met zijn club. Na acht gespeelde wedstrijden staat Heracles op de vierde plaats in de Eredivisie. Heracles staat slechts een punt achter Feyenoord.

Anil Koc speelde één seizoen bij FC Eindhoven. In totaal speelde de Turkse-Belg in dat seizoen 31 wedstrijden voor FC Eindhoven. De linksbenige aanvaller scoorde zes keer en gaf één assist. FC Eindhoven wist in het seizoen 2015/2016 de play-offs te halen, NAC was toen echter over twee wedstrijden te sterk voor de Eindhovenaren.

Na een seizoen bij FC Eindhoven maakte de Anil Koc de overstap naar Antalyaspor dat uitkwam op het hoogste niveau in Turkije, hij speelde daar echter maar één wedstrijd. Nadat de aanvaller een half jaar zonder club had gezeten tekende Koc op 21 februari 2018 een contract bij Atlantas Klaipeda, een van de grootste clubs in Litouwen. De linkspoot speelde vijftien wedstrijden in het shirt van Atlantas Klaipeda, hij was hierin tweemaal trefzeker en gaf één assist.

Deze zomer maakte Anil Koc de overstap naar Altinordu dat uitkomt in de tweede competitie van Turkije. Koc heeft daar direct een basisplaats afgedwongen en kwam dit seizoen in zes competitiewedstrijden in actie, hij was hierin eenmaal trefzeker.

Namens FC Eindhoven wensen wij beide spelers veel succes voor dit seizoen en de rest van hun carrière!