vrijdag 14 december 2018

Blauw-Witters op andere velden

In deze editie van Blauw-Witters op andere velden nemen we een kijkje bij Jinty Caenepeel die aan zijn tweede seizoen is begonnen bij SBV Excelsior. En zien we dat Torino Hunte na zijn transfervrije vertrek bij VVV Venlo nog steeds zonder club zit.

Jinty Caenepeel maakte in de zomer van 2015 de transfervrije overstap van KAA Gent naar FC Eindhoven. Het was de destijds 19-jarige aanvaller niet gelukt om door te breken bij de Belgische topclub. Caenepeel speelde in totaal twee seizoenen voor FC Eindhoven. De Belg wist in 59 wedstrijden voor de Blauw-Witten achttien doelpunten te maken en vijftien assists te geven. Jinty Caenepeel bereikte in zijn eerste seizoen in Eindhoven direct de play-offs. Dit avontuur eindigde destijds in de tweede ronde voor de Blauw-Witten, er werd over twee wedstrijden verloren van NAC Breda. Na twee seizoenen in het shirt van FC Eindhoven te hebben gespeeld besloot Caenepeel om in de zomer van 2017 de overstap te maken naar SBV Excelsior. In zijn eerste seizoen in de Eredivisie kwam de Belg zeventien wedstrijden in actie voor de Rotterdammers. De rechtsbuiten trof in deze wedstrijden twee keer doel en gaf een assist. In dit seizoen kwam Caenepeel pas één wedstrijd in actie voor Excelsior. Op bezoek bij stadgenoot Feyenoord viel de Belg in de slotfase in.

Torino Hunte is een echte laatbloeier. Hij maakte op 22-jarige leeftijd alsnog de stap naar het profvoetbal. In de zomer van 2013 maakte de aanvaller de overstap van amateurclub UNA naar FC Eindhoven. Hunte speelde in totaal twee seizoenen in het Blauw-Wit van FC Eindhoven. In 61 wedstrijden kwam de linksbuiten tot vijf doelpunten en vijf assists voor de Eindhovenaren. FC Eindhoven bereikte in beide seizoenen dat Torino Hunte bij de Blauw-Witten speelde de play-offs. In het seizoen 2013/2014 was Sparta Rotterdam in de eerste ronde over twee wedstrijden te sterk voor FC Eindhoven. Een seizoen later eindigde het avontuur in de play-offs in de tweede ronde tegen FC Volendam. In de zomer van 2015 maakte Torino Hunte de overstap naar VVV Venlo. De vleugelspeler speelde in totaal drie seizoenen voor de Limburgers. Hunte kwam tot een mooi aantal van 102 wedstrijden voor de Venlonaren, hij was hierin zestien keer trefzeker en hij gaf twaalf assists. Hunte kende in het seizoen 2016/2017 zijn hoogtepunt in Venlo, VVV werd dit jaar kampioen in de Eerste Divisie en promoveerde daarmee naar de Eredivisie. Torino Hunte kende een goed debuutseizoen in de Eredivisie, hij kwam in 32 wedstrijden in actie. Het contract van Torino Hunte liep na vorig seizoen af bij VVV Venlo, waarna de club en de speler besloten niet verder te gaan met elkaar. Hunte heeft tot op heden ondanks zijn transfervrije status nog geen nieuwe club gevonden.

Namens FC Eindhoven wensen wij Jinty Caenepeel en Torino Hunte veel succes voor dit seizoen en de rest van hun carrière!