vrijdag 26 oktober 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in Blauw-Witters op andere velden nemen we verdediger Milan Massop onder de loep die nu in de Jupiler Pro League voetbalt bij Waasland-Beveren. En nemen we een kijkje bij de Belgische keeper Tom Muyters die nu in het doel staat bij Roda JC Kerkrade.

Milan Massop speelde in het seizoen 2015/2016 één jaar bij FC Eindhoven, hij was hierin één keer trefzeker. De verdediger tekende in de zomer van 2015 een contract voor drie seizoenen bij de Blauw-Witten. Massop diende zijn contract bij FC Eindhoven niet uit, zijn contract werd aan het einde van zijn eerste seizoen ontbonden vanwege een verschil in inzicht. Na zijn seizoen bij FC Eindhoven vertrok Milan Massop op transfervrije basis naar Excelsior waar hij oude bekende Mitchel van der Gaag als trainer tegenkwam. Na twee seizoenen op het hoogste niveau in Nederland te hebben gevoetbald vertrok Massop in de zomer van 2018 naar België, de verdediger tekende een contract bij Waasland-Beveren. In België heeft de verdediger direct een basisplaats afgedwongen en kwam hij in alle wedstrijden in actie.

Vrijdag 21 september speelde FC Eindhoven de uitwedstrijd bij Roda JC. Dit was voor Roda-keeper Tom Muyters een weerzien met zijn oude club. Tom Muyters verbond zich in de winterstop van het seizoen 2012/2013 op amateurbasis aan FC Eindhoven. Een half jaar later tekende de Belgische doelman een profcontract voor twee jaar bij de Blauw-Witten. Muyters kwam tot een totaal van 62 wedstrijden voor FC Eindhoven. Met de Eindhovenaren bereikte de doelman twee keer de play-offs. Na zijn periode bij FC Eindhoven maakte de doelverdediger net als Milan Massop de transfervrije overstap naar Excelsior. Nadat de Rotterdammers Warner Hahn huurde van Feyenoord besloot Muyters naar Samsunspor in Turkije te vertrekken. Na een half jaar was het avontuur al voorbij voor de sluitpost. Muyters keerde na zijn kortstondige dienstverband in Turkije voor even terug in Eindhoven waar hij zijn conditie op peil hield bij de amateurs van FC Eindhoven. In de zomer van 2018 tekende Tom Muyters een contract voor twee seizoenen in Kerkrade bij Roda JC. De Limburgers bezetten op dit moment de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Namens FC Eindhoven wensen wij Milan Massop en Tom Muyters veel succes voor dit seizoen en de rest van hun carrière!