vrijdag 26 oktober 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in Blauw-Witters op andere velden. Na vijf seizoenen bij FC Eindhoven verkast Sebastiaan De Wilde naar het Belgische Lommel SK. Abdelmalek El Hasnaoui kiest voor een Marokkaanse club en vervolgt zijn loopbaan bij Chabab Rif Al Hoceima.

Sebastiaan De Wilde aan de slag bij promovendus Lommel SK

Sebastiaan De Wilde speelde in de jeugd bij Eendracht Laarne, Lokeren en Anderlecht. In de zomer van 2013 besloot de verdediger de laatstgenoemde club te verlaten en een contract te tekenen bij FC Eindhoven. De verdediger speelde 119 officiële duels in het shirt van FC Eindhoven en was twee keer trefzeker. Na vijf seizoenen aan de Aalsterweg gaat De Wilde aan de slag bij het Belgische Lommel SK. Afgelopen seizoen promoveerde Lommel SK naar het tweede niveau van het Belgisch betaald voetbal, de Proximus League.  De Belg tekende een tweejarig contract. Tom Van Imschoot, met wie De Wilde in seizoen 2015-2016 samenspeelde bij FC Eindhoven, is er hoofdtrainer. Na een invalbeurt in de wedstrijd tegen KSV Roeselare stond De Wilde de twee wedstrijden daarna in de basis.

Abdelmalek El Hasnaoui kiest voor Marokkaanse club

In januari jongstleden kwam Abdelmalek El Hasnaoui transfervrij over van Jong AZ, na eerder bij eredivisionisten Ajax en PEC Zwolle onder contract te hebben gestaan. De Amsterdammer met Marokkaanse roots speelde veertien officiële duels voor FC Eindhoven en gaf twee assists. De periode van El Hasnaoui bij FC Eindhoven bleef beperkt tot een klein half jaar. El Hasnaoui verruilde medio 2018 FC Eindhoven voor Chabab Rif Al Hoceima. De club komt uit op het hoogste niveau van Marokko in de Botola Pro. De Nederlander Mimoun Ouaali is hoofdtrainer van Chabab Rif Al Hoceima. Afgelopen weekend stond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. In beide wedstrijden had El Hasnaoui een basisplaats.

Namens FC Eindhoven wensen wij Sebastiaan De Wilde en Abdelmalek El Hasnaoui veel succes voor het aankomende seizoen en het vervolg van hun carrière!