vrijdag 21 september 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in Blauw-Witters op andere velden nemen we een kijkje in Maastricht waar Anthony van den Hurk onder contract staat bij MVV. En zien we Doriano Kortstam na een roerige zomer neerstrijken bij FC Platanias Chania in Griekenland.

Anthony van den Hurk speelde in zijn jeugdjaren kortstondig bij FC Den Bosch en een langere tijd bij PSV. De centrumspits schopte het tot de A1 van PSV, waarna zijn contract niet werd verlengd. Via FC Den Bosch streek de in Veghel geboren Van den Hurk in de winterstop van het seizoen 2012/2013 bij FC Eindhoven neer. Hij kwam tot een totaal van 80 wedstrijden voor de Blauw-Witten (competitie en beker) waarin hij 26 keer trefzeker was.

In de zomer van 2016 vertrok de centrumspits naar De Graafschap. Zijn tweede seizoen bij de Superboeren was ondanks een blessure een groot succes. Nadat De Graafschap op de 4e plaats was geëindigd promoveerde de club uit de achterhoek via de play-offs naar de Eredivisie. In aanloop van dit seizoen verloor Anthony van den Hurk de concurrentiestrijd bij De Graafschap van Fabian Serrarens waarna de spits besloot te vertrekken naar MVV Maastricht. Hij tekende een contract voor twee jaar bij MVV. Met MVV komt Anthony van den Hurk vrijdag 14 september voor even terug op het oude nest als MVV op bezoek komt in het Jan Louwers Stadion.

Doriano Kortstam speelde afgelopen seizoen bij FC Eindhoven. Hij kwam destijds transfervrij over van Achilles ’29. Voor FC Eindhoven speelde de verdediger afgelopen jaar twintig wedstrijden waarin hij één keer tot scoren kwam. Kortstam speelde maar één jaar bij FC Eindhoven, zijn contract werd na afgelopen seizoen niet verlengd.

In het begin van de zomer leek de international van Curaçao onderweg naar het Roemeense FC Boto┼čani. De mandekker kwam echter niet door de medische keuring waardoor de deal uiteindelijk niet doorging. Later in de zomer kreeg Kortstam alsnog zijn transfer naar het buitenland. De rechtsbenige verdediger tekende voor drie seizoenen bij het Griekse FC Platanias Chania. FC Platanias degradeerde afgelopen seizoen naar het tweede niveau van Griekenland.

Namens FC Eindhoven wensen wij Anthony van den Hurk en Doriano Korstam veel succes voor het aankomende seizoen, en de rest van hun carrière!