vrijdag 21 december 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in Blauw-Witters op andere velden. Fries Deschilder vertrekt na zes seizoenen bij FC Eindhoven en gaat aan de slag op het vierde niveau van België. Kyle De Silva gaat terug naar zijn geboorteplaats en vervolgt zijn loopbaan in Londen bij Bromley FC.

Fries Deschilder aan de slag bij KVC Winkel Sport

Na zes seizoenen vertrekt Fries Deschilder bij FC Eindhoven. In 2012 kwam Deschilder op huurbasis over van Club Brugge. Een jaar later werd hij definitief overgenomen. De middenvelder speelde 168 wedstrijden en haalde driemaal de play-offs met FC Eindhoven.   Hij was hierin 20 maal trefzeker en wist tevens 18 assists op zijn naam te schrijven. Komend seizoen is Deschilder te bewonderen op het vierde niveau van België, hij gaat aan de slag bij KVC Winkel Sport. De club komt uit in de tweede klasse amateurs en ligt op een steenworp afstand van Deschilders woonplaats Ledegem. De middenvelder heeft een eenjarig contract getekend. Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. KVC Winkel Sport versloeg in eigen huis Dikkelvenne met 5-0.

Kyle De Silva gaat terug naar zijn geboorteplaats

Kyle De Silva kwam in 2016 transfervrij over van Notts County. Het debuut in het betaald voetbal maakte De Silva voor Crystal Palace, de club waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. Kyle de Silva speelde ook nog een periode op huurbasis voor Barnet, voodat hij naar Notts Country vertrok. In Eindhoven zette hij zijn handtekening onder een verbintenis van twee jaar. De Silva kwam in Eindhoven te spelen onder Ricardo Moniz, die ook trainer was van De Silva bij Notts Country. De vleugelspeler kwam 52 keer uit voor FC Eindhoven en wist daarin vier keer te scoren en leverde twee assists. Kyle De Silva gaat terug naar zijn geboorteplaats en gaat daar aan de slag bij Bromley FC. De club komt uit in de National League op het vijfde niveau van Engeland.

Namens FC Eindhoven wensen wij Fries Deschilder en Kyle De Silva veel succes voor het aankomende seizoen en het vervolg van hun carrière!