vrijdag 21 december 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in Blauw-Witters op andere velden. Maxime Gunst blijft actief in Nederland in de Keuken Kampioen Divisie en vertrekt transfervrij naar MVV Maastricht. Gervane Kastaneer keert terug naar Nederland en tekent voor twee seizoenen een contract bij NAC Breda.

Maxime Gunst blijft actief in de Keuken Kampioen Divisie
Na een aflopend contract vertrok Maxime Gunst na vijf seizoenen bij FC Eindhoven. De Belg speelde sinds juli 2013 voor FC Eindhoven en vervolgt nu zijn loopbaan verder bij MVV Maastricht.
De linksback kwam tot 106 officiële duels voor FC Eindhoven. De Belg was driemaal trefzeker en gaf zeventien assists.
Afgelopen zomer verruilde Maxime Gunst FC Eindhoven voor MVV Maastricht. De Belgische linksback tekende een contract voor twee jaar in Maastricht. Gunst trainde vrijwel de gehele oefencampagne mee met MVV.
Vorig seizoen kampte hij met een blessure, maar is nu weer fit. Bij de start van de Keuken Kampioen Divisie heeft Gunst zijn plek in het elftal direct veroverd. Hij startte de eerste twee wedstrijden beide in de basis. Afgelopen vrijdag pakte MVV haar eerste drie punten door een 0-1 overwinning op Telstar.

Gervane Kastaneer aan de slag in de Eredivisie bij NAC Breda
Gervane Kastaneer kwam op huurbasis over van ADO Den Haag in de winterstop van het seizoen 2015/2016. De snelle buitenspeler speelde een half seizoen voor de Blauw-Witten. Hij speelde in totaal 16 wedstrijden en was daarin vijf keer trefzeker.
Na zijn verhuurperiode keerde Kastaneer terug naar Den Haag. Eén seizoen in Den Haag later stapte Kastaneer in de zomer van 2017 over naar het Duitse FC Kaiserslautern in de 2. Bundesliga.
Na een seizoen met weinig speeltijd keert Kastaneer terug naar Nederland. De rechtsbenige buitenspeler heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij NAC Breda. Met de beloften van NAC kwam hij maandag 20 augustus op bezoek bij het beloften elftal van FC Eindhoven. NAC won de wedstrijd met 0-2.
Afgelopen zaterdag mocht Kastaneer invallen in de wedstrijd tegen Excelsior. NAC kon helaas niet winnen, de wedstrijd werd met 0-2 verloren.

Namens FC Eindhoven wensen wij Maxime Gunst en Gervane Kastaneer veel succes voor het aankomende seizoen en het vervolg van hun carrière!