vrijdag 21 december 2018

Blauw-Witters op andere velden

Deze week in ‘Blauw-Witters op andere velden’ nemen we een kijkje in België waar Jellert Van Landschoot zijn draai heeft gevonden in België. Rai Vloet zien we een transfer maken naar de Serie A.

Jellert Van Landschoot actief in de Belgische tweede klasse

Jellert Van Landschoot werd in het seizoen 2017/2018 één jaar gehuurd van Club Brugge.
De Belg speelde 38 wedstrijden voor FC Eindhoven in de Jupiler League, hij was daarin drie keer trefzeker. Van Landschoot wordt dit seizoen uitgeleend aan OH Leuven, dat uitkomt op het tweede niveau van België. Bij Leuven heeft de linksbenige middenvelder tot nu toe drie wedstrijden gespeeld. Hij won een keer met de Belgische ploeg en speelde twee keer gelijk. OH Leuven bezet op dit moment de 2e plaats in de Belgische tweede klasse. Van Landschoot stond al eenmaal in het elftal van de week. De topper tegen Beerschot-Wilrijk eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Rai Vloet kan debuut maken in Serie A

Rai Vloet speelde in het seizoen 2016/2017 één jaar bij FC Eindhoven, hij werd gehuurd van PSV.

In dit seizoen was Vloet in 34 wedstrijden 13 keer trefzeker voor de Blauw-Witten. FC Eindhoven eindigde dit jaar met Vloet op de 11e plaats in de Jupiler League. Na dit seizoen bij FC Eindhoven werd hij door PSV verkocht aan NAC. Na een jaar in de Eredivisie maakte Vloet deze zomer een droomtransfer naar de Serie A. De 23-jarige middenvelder is na een heuse transfersoap neergestreken bij promovendus Frosinone.

De Serie A is inmiddels afgetrapt, maandag 20 augustus verloor Frosinone de eerste competitiewedstrijd met 4-0 van Atalanta uit Bergamo. Vloet moet nog even wachten op zijn debuut, hij zat maandag nog niet bij de selectie.

Namens FC Eindhoven wensen wij Jellert van Landschoot en Rai Vloet veel succes bij hun nieuwe club!